Razbacuju pare na reklamiranje bolnice

Koliko su pokrajinske vlasti uložile u promociju novog Urgentnog centra, javnosti nije poznato.

Koliko su pokrajinske vlasti uložile u promociju novog Urgentnog centra, javnosti nije poznato.

Osim zakupa bilborda, snimanja promotivnog spota, za koji je korištena filmska oprema, inače skuplja od uobičajene opreme za snimanje, u nekoliko dnevnih novina zakupljene su cele stranice za predstavljanje ustanove koja u Novom Sadu nema konkurenciju.

Predsednik pokrajinske Vlade, Bojan Pajtić, u trošenju novca poreskih obveznika za reklamiranje Urgenetnog centra, a posredno i vladajuće koalicije predvođene Demokratskom strankom, pak ne vidi ništa sporno. "Naša je zakonska obaveza da inforišemo javnost o svemu što radimo, pogotovo kada nešto košta 3,7 milijardi dinara (Urgentni centar). Tako da je siguno koštalo mnogo manje, nego što bi nas koštalo da nismo ispunili svoju zakonsku obavezu", kaže predsednik Vlade Vojvodine.

To znači da Pajtiću nije bilo dovoljno to što su gotovo svi novosadski, ali i mediji s nacionalnom pokrivenošću, ispratili otvaranje Urgentnog centra prošlog petka, ali i ispoštovali obilazak pred otvaranje, koji je sredinom prošle nedelje organizovan za novinare. Na pitanje novinara Radija 021 o tome koliko je tačno koštala promocija, Pajtić nije precizno odgovorio. "Pitate predsedika Vlade. To je tehnička stvar za neku sekretaricu koja je to uradila", kaže Pajtić.  

Na isto pitanje, precizan odgovor nije imao ni direktor Kliničkog centra, Dragan Drašković. "Ne znam koliko je koštalo, zato što nije Klinički centar davao oglase za to", kaže direktor Kliničkog centra, u okviru kojeg se nalazi novi Urgentni centar.

Dodajmo da samo objavljivanje oglasa, odnosno zakup jedne stranice u dnevnim novinama košta do 327.000 dinara, sudeći po cenama koje su naznačene u novinama, a da su se reklame pojavile u "Dnevniku", "Blicu", "Novostima", "Kuriru" i "Presu". (Dejan Stojičić)

  • Zoran

    11.07.2010 07:47
    Demokratija=Pjakokratija
    Krajnji bezobrazluk demokratske stranke koja je kritikovala milosevicev sistem a sad pljacka i radi iste stvari kao u prethodnom sistemu.U ime demokratije korupcija,pljckaska privatizacija,mopolizam,nepotizam,administracija,lazna trzisna ekonomija gde mnogi od njih ceka godinama posao a oni dele 5000 onima koji su sve to vreme radili u drzavnim firmama,laznim ivalidima penzionerima koje su nastancovali kao nikad pre,lazno skolstvo gde su otvoreni mnogi privatni fakulteti gde se diplome mogu kupiti ili sto jos gore otvranje raznih smnerova a onemoguceno je zaposljavanje drzavnim firmmama jer ih nemaju u sitemizaciji poslova,pljacke u ime dackog dinara i td.
  • Nazalost

    04.07.2010 16:02
    i Bolnice su danas
    samo deo zbira politickih poena. Stvarna briga za coveka - njegovo stanje i zdravlje - ne postoji kod tzv. "elite". Covek je u ovoj drzavi visak statistickog broja - koji je potreban tek kod glasanja. Da mogu - stvorili bi drzavu zombija - koje bi budili tek kad treba da se zaokruzi njihovo ime na listicu. A onda - nazad u kovceg.
  • 01.07.2010 14:18
    nije-nego
    Niko ne trazi dlaku u jajetu, dosta zdravstveni osiguranik odvaja bas za ne daj Boze, da ne potezemo koliko je bilo novcanih donacija iz sveta za zdravstvo, za poboljsanje kvaliteta lecenja,a gde su ti novci zavrsili, nasa Pokrajinska bolnica nije krecena i odrzavana zadnjih 20 godina, ima se novacva za to, samo sto odgovorni iz Republike nece da se kreci i odrzava a da ne govorimo o nestasici lekova,i najosonvniji elemenata za normalan rad jedne bolnice...bilbordi su stvarno u takvoj situaciji nepotrebni kao i drugi vid reklamiranja a mozda se i varamo, potrebni su nekome ko od takvog reklamiranja malo stavi u svoj djep

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti