Radnici "Stana" najavili štrajk upozorenja

Radnici "Stana" sutra će održati jednosatni štrajk upozorenja.
Radnici "Stana" sutra će održati jednosatni štrajk upozorenja. Prema rečima predsednika Štrajkačkog odbora, Zdravka Mandića, razlog za to je smanjivanje plata.

"Zarada se konstantno umanjuje i ljudi su dovedeni na ivicu egzistencije. Odbor sindikata i uprava firme tvrde da nema posla zbog čega nema ni dovoljno novca za isplaćivanje zarada", kaže Mandić za Radio 021.

Radnici traže isplatu svih zaostalih zarada, kao i zaključivanje pojedinačnih kolektivnih ugovora. Od 8 do 9 sati ujutru oni neće izlaziti na teren, a Mandić nije mogao da kaže koji su njihovi dalji koraci ukoliko štrajk ne bude imao rezultata.

U februaru ove godine, dugovanja JKP "Stan" bila su preko 300 miliona dinara. Ova firma zapošljava preko 400 radnika, a gradonačelnik, Igor Pavličić, ranije je izjavio da bi prihodi koje "Stan" ostvaruje od održavanja zgrada bili dovoljni za zarade zaposlenih, kada bi njihov broj bio racionalan.
  • 29.06.2010 08:01
    a zasto jednostavno neotpuste sve lezilebovice iz kancelarija
  • 29.06.2010 05:00
    posao
    g-dine gradonacelnice: obezbedite posao radnicima po aktu o osnivanju JKP "Stan"-a, pa tek onda davajte poslove finansijerima Vase stranke .... i ostalih.
  • 28.06.2010 19:47
    neka im se u novom kolektivnom ugovoru jasno definise da nesmeju manje od tri puta godisnje ici na radnicke sportske igre

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti