Od meningitisa 47 obolelih

Od početka meseca Institut za javno zdravlje Vojvodine registrovao je u Novom Sadu 47 slučajeva obolelih od virusnog meningitisa.
Od početka meseca Institut za javno zdravlje Vojvodine registrovao je u Novom Sadu 47 slučajeva obolelih od virusnog meningitisa.

Epidemija ove bolesti i dalje je na snazi, a najviše obolelih trenutno je iz Sremske Kamenice. Kako je saopšteno, osim na teritoriji grada Novog Sada, bolest se registruje i na području Južnobačkog okruga i Vojvodine, ali su to pojedinačni slučajevi. Radi sprečavanja ove bolesti pre svega se preporučuju mere lične higijene, pranje ruku, nekorišćenje zajedničkih čaša i flaša, tuširanje pre i posle kupanja u bazenu i izbegavanje kupanja na neuređenim kupalištima.

Broj obolelih po naseljenim mestima: Sremska Kamenica 19, Novi Sad 18, Veternik 4, Petrovaradin 2, Kać 2, Rakovac i Futog po 1.

  • Rebarbara

    29.06.2010 08:32
    Pesticidi pogoduju meningitisu
    Nemojte deci davati neprovereno voće i povrće, koje jeste lepo na tezgama, ali je ošpricano organofosfatima: pesticidima, jer je tako naizgled zdravo, a u stvari je otrovno i napada meningijalne opne, kožu, sluznice (u rodu sa bojnim otrovima, Iperitom, Luizitom...)

    Nemojte deci davati slatko: 1 sladoled obori imuni sistem na 5% (između ostalog, kako u patofiziologiji, dobar izvor je i knjiga: Dr Nil Nidli: Zakon zdravlja i izlečenja)

    Slatko je svaki visokorafinirani ugljeni hidrat: šećer, skrob...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti