Zelenilo otpušta petinu zaposlenih

Direktorka "Gradskog zelenila", Nataša Rašeta, najavila je otpuštanje 20 odsto zaposlenih, kako bi ovo preduzeće uskladilo poslovanje sa budžetom manjim za četvrtinu.  
Direktorka "Gradskog zelenila", Nataša Rašeta, najavila je otpuštanje 20 odsto zaposlenih, kako bi ovo preduzeće uskladilo poslovanje sa budžetom manjim za četvrtinu.

Tehnološkim viškom biće proglašeni uglavnom administrativni radnici, a kako Rašeta kaže, s ovom odlukom složio se i sindikat. "Sindikat se apsolutno slaže sa programom, apsolutno se slaže sa novom organizacijom rada, koeficijentima koje sam predložila na sastanku i postigli smo lep dogovor", kaže ona.

Rašeta je istakla da građani neće osetiti promenu broja radnika, kao i da će zelenilo u gradu biti redovno održavano. Međutim, predsednik gradskog sindikata komunalaca, Zoran Radosavljević, ocenio je da će manji budžet loše uticati na radnike.

"Nemaju posla koji im treba, smanjuje im se tekuće održavanje, što znači da će biti i manje posla za njih. Nedavno su se građani žalili da nije pokošena trava, tako da je to veoma kritično", rekao je on za 021.

Sindikat "Gradskog zelenila" najavljivao je štrajk zbog kašnjenja plata, ali kako Nataša Rašeta tvrdi, do toga najverovatnije neće doći budući da je dogovor sa sindikalcima postignut. (Asja Francisti)

  • apolitican

    19.11.2010 20:04
    kako god radili tako vam bog zdravlja i srece dao
  • sosa

    30.06.2010 16:45
    @Anonimus
    Kakv suprotna politička opcija...pa oni svi jedni drugima čuvaju leđa i guzice! Uvek nadrljaju oni koji su "ničiji", a koji su doduše veoma retka vrsta!
    A što se tog zajapurenog Radosavljevića tiče...volela bih da saznam šta su mu obećali, njemu i njegovim sledbenicima po jkp preduzećima...Bolju lovu, sigurno radno mesto, neodlazak u penziju....
  • vigard

    30.06.2010 09:31
    komarci
    Mada nije nadleznost Zelenila, ali, ipak, komaraca ima stvarno vise nego sto je to predvidjeno u planu Ciklonizacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti