ZIG: Uklanjamo barže čim opadne Dunav

Preostale barže pontonskog mosta trebalo bi da budu uklonjene narednih dana, a kada će to tačno biti zavisi od vodostaja Dunava, kažu u Zavodu za izgradnju grada.
Preostale barže pontonskog mosta trebalo bi da budu uklonjene narednih dana, a kada će to tačno biti zavisi od vodostaja Dunava, kažu u Zavodu za izgradnju grada.

Budući da su betonski i čelični ostaci teški oko 200 tona, za uklanjanje ovih delova angažovana je najveća dizalica u Srbiji, koja trenutno ne može da prođe ispod mosta, zbog visokog nivoa reke.

Vodostaj Dunava kod Novog Sada već danas je niži za pet centimetara u odnosu na juče. Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje se da će vodostaj postepeno opadati do kraja nedelje, što znači da bi tada moglo početi uklanjanje barži. Rok za taj posao je 25 dana, obavljaće ga beogradska "Mostogradnja" za 20 miliona dinara.

Kada se barže uklone biće nastavljeno parterno uređenje ovog dela Keja, kako bi svi radovi bili okončani do kraja avgusta.

  • lala

    30.06.2010 21:18
    Rok za zavrsetak radova na keju je bio maj mesec! Takodje, bas lepo sto ce najveca dizalica u Srbiji raditi bas tokom EXITa, taman da nekoga, ne daj Boze, pokupi...
  • @1@2

    30.06.2010 08:34
    nezakerajte, skele nisu prepreke evropskim intergracijama, a i mala je provizija ne njihovo skidanje
  • Marko

    30.06.2010 06:18
    @Sale
    Dragi prijatelju, i mene to pece i nervira, evo vec deceniju, ali gospodi Novakovicu, Pomoriskom, Pavlicicu, gospodji Gojkovic i ostalima, ocigledno to nije bolo oko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.