VAC i Dnevnik se nisu dogovorili

Predstavnici nemačke medijske kompanije VAC i novosadskog "Dnevnik holdinga" nisu postigli dogovor o spornim pitanjima u zajedničkom preduzeću "Dnevnik Vojvodina pres", u čijem sastavu je i list "Dnevnik".
Predstavnici nemačke medijske kompanije VAC i novosadskog "Dnevnik holdinga" nisu postigli dogovor o spornim pitanjima u zajedničkom preduzeću "Dnevnik Vojvodina pres", u čijem sastavu je i list "Dnevnik".

Ta novinsko-izdavačka kuća je saopštila da ih je VAC obavestio da će u narednim nedeljama početi pregovore o prodaji 55 odsto akcija u Dnevnik Vojvodina presu, što se smatra neprihvatljivim jer Holding ima pravo preče kupovine. "Ukoliko ne bude pozitivnih dešavanja Holdingu ostaje da probleme rešava sudskim putem", istakao je predsednik Upravnog odbora "Dnevnik holdinga" Zlatimir Momirov. Momirov je nedavno rekao da ukoliko se na sudu utvrdi da nisu ispunjene ugovorene obaveze iz 2003. godine to znači da VAC ne raspolaže sa 55 odsto udela u vlasništvu, jer se obavezao da će steći pravo na pomenuti vlasnički udeo samo ako ispuni sve obaveze.

U Holdingu tvrde da je VAC dužan više od šest miliona evra, pošto nije popravio staru, a ni kupio novu štamparsku mašinu, nije preuzeo 80 radnika štamparije i nije do kraja sproveo socijalni program. Nemačka kompanija, koja je nedavno najavila povlačenje sa srpskog tržišta, poseduje i vlasnički udeo u beogradskoj ''Politici''.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti