Zatvaranje autobuske stanice i dalje moguće

Sudbina međumesne autobuske stanice Autotransportnog preduzeća "Vojvodina" i dalje je neizvesna.

Sudbina međumesne autobuske stanice Autotransportnog preduzeća "Vojvodina" i dalje je neizvesna.

Odlučivanje poverilaca o planu reorganizacije ATP "Vojvodina" ili odlasku tog preduzeća u stečaj, danas je na zahtev poverilaca, pre svega Kredi agrikol i Meridijan banke, ponovo odloženo pred novosadskim Trgovinskim sudom.

Novo ročište zakazano je za septembar, a kako za Radio 021 tvrdi stečajni upravnik ATP "Vojvodina", Nikola Pavlović, još nisu iscrpljene sve mogućnosti u pregovorima s predstavnicima pokrajinskih i gradskih vlasti, čije je uključivanje u rešavanje problema neophodno u skladu s planom reorganizacije.

"Neka se izjasne odgovorni ljudi oko toga. Argumentovano, ne paušalno. Dakle, to je promašena investicija, ako stanica neće biti u funkciji. Ali, ako je u funkciji – to je ekstraprofitabilna investicija", kaže Pavlović. On tvrdi da bi Grad mnogo više prihodovao od nove, u odnosu na sadašnju stanicu, ali da je neophodno da se ona zatvori za međumesni saobraćaj, odnosno da u funkciji bude samo jedna.

U kabinetu gradonačelnika, međutim, kažu da je zvanični stav gradskih vlasti da nisu zainteresovani za zatvaranje sadašnje i stavljanje u funkciju stanice ATP "Vojvodina". S druge strane, stečajni upravnik tog preduzeća kaže da poverioci o tome ipak pregovaraju s predstavnicima vlasti, te da on nije dobio zvaničan odgovor o protivljenju planu reorganizacije.

Dodajmo i da je Generalnim urbanističkim planom predviđeno da međumesna autobuska stanica bude na placu ATP "Vojvodina", te da gradske vlasti nisu pokrenule inicijativu za promenu tog plana. (D.S.)

  • Apatinac

    02.07.2010 10:45
    HM
    Srpska posla.....Svuda u svetu se tezi ka novijem,boljem i savrsenijem...izgleda da jedino nama u Srbiji ne treba nista novo i savremeno.....to je samo neciji interes koji nas unazadjuje a takve treba eliministi.......svaki sitni prevoznik u SRBIJI ima svoju stanicu,a zasto nebi i jedna ATP Vojvodina bez obzira ko je vlasnik........koga u opste treba da bude briga ko je vlasnik ako je je nesto u korak sa vremenom......
  • piplfoks

    02.07.2010 06:33
    Dević će se vratiti na velika vrata, taman da pomgne mrmotu da zavije čokoladu.
  • Sanja

    01.07.2010 20:53
    Urazumite se
    Gopsodo moja urazumite se Dević se vraća na velika vrata!
    Šta ste mislili da će Vam izgraditi stanicu,Vi ga oterati sa njegovog i Grad to preuzeti!
    Uuuu ala ste menadzeri!
    Grad će Deviću platiti odštetu,neki će zbog ovog otići u zatvor,a neki od muke u bolnice.
    Pravda izlazi na površinu ,a Vi zla druzino videćete šta ste uradili Vašem prelepom Gradu
    "SRPSKOJ ATINI".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti