Predavanje "Politički pokret Svetozara Miletića" u KCNS

Predavanje "Politički pokret Svetozara Miletića" biće održano u četvrtak, 28. januara, u Kulturnom centru Novog Sada, na Tribini mladih.
Predavač je istoričar dr Miloš Savin. Početak u 17 časova. 
 
Prisutni će imati priliku da saznaju nešto više o Svetozaru Miletiću koji je jedna od ključnih ličnosti u istoriji Novog Sada i srpskoj istoriji uopšte - advokat, gradonačelnik, urednik novina, poslanik i pre svega jedan od najuticajnijih srpskih političara u drugoj polovini 19. veka.
 
Biće reči o nizu istorijskih događaja i procesa u 19. veku u kojima je značajnu ulogu imao Miletić. Neke od tema biće i srpski pokret u Vojvodini 1848-1849, formiranje Srpskog liberalnog građanstva, ukidanje Srpske Vojvodine, odnos Miletića prema Srbiji, ugarski paralamentarizam, panslavizam, socijalno pitanje.
 
Autor: 021.rs

Teme

KCNS
  • Srki Trki

    27.01.2016 08:42
    pa
    .... sugurno dolazim. Mesto u I redu broj C1-22. Jedva čekam, ali juče .....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič