Besplatne radionice džez muzike na Akademiji - Antonio Tony Underwood

Poznati američki džez izvođač, kompozitor i muzički producent Antonio Tony Underwood će narednih meseci gostovati na Akademiji umetnosti gde će održati nekoliko besplatnih radionica na temu džez muzike.

Prva u nizu radionica je zakazana za ponedeljak 22. februara u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti od 10 do 13 časova.

Underwood je u Srbiji zahvaljujući Fullbright stipendiji Američke ambasade i njegov cilj je da istraži kako tradicionalna i savremena džez muzika utiče na srpsku kulturu. Ima više od tri decenije iskustva kao predavač u oblasti muzike, kao i bogatu praksu u muzičkoj i filmskoj industriji. Big bend “McCoy Tyner All-Star Big Band” čiji je član već 24 godine je dva puta osvojio prestižnu nagradu Grammy.

Njegove radionice će se održavati svakog ponedeljka u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti od 10 do 13 časova. Na radionicama su dobrodošli svi koji žele da saznaju više o Jazz muzici i njegovoj istoriji. Svake nedelje će biti predstavljen film na temu Jazz muzike.

Teme podeljene po nedeljama:
Prva nedelja: Muzički elementi i instrumenti
Druga nedelja: Jazz forma i improvizovano čitanje
Treća nedelja: Rani Jazz – New Orleans/Blues
Četvrta nedelja: Louis Armstrong i Sidney Bechet
Peta nedelja: Era SWING/BIG BAND - Fletcher Henderson/Count Basie/Duke Ellington/Tommy Dorsey/Glen Miller/Benny Goodman
Šesta nedelja – Rezime i identifikovanje stilova i izvođača na osnovu slušanja

Učešće u radionicama je besplatno.

Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič