Radionica za penzionere na temu Uskrsa sutra u Muzeju Vojvodine

Kreativna radionica za penzionere na temu Uskrsa održaće se u četvrtak, 24. marta, u Muzeju Vojvodine.

Muzej Vojvodine svake godine organizuje programe u cilju predstavljanja pojedinih običaja. Obeležavaju se važniji praznici godišnjeg ciklusa, počev od negovanja pomalo zaboravljenih pokladnih običaja vezanih za Belu nedelju, kao i običaji vezani za hrišćanske praznike Božić i Uskrs.

Uskrs je praznik koga obeležava ljubav, toplina bogata, trpeza i vesela dekoracija. Tim povodom  polaznici radionice će se oprobati u izradi svog uskršnjeg venca, kao interesantnog načina za ukrašavanje doma. Gošća radionice je Sofija Potkonjak. Radionicu će voditi Vijeročka Šipka, saradnica za marketing.

Zainteresovani polaznici treba da ponesu savitljive grančice (vrbe, breze i sl.), cveće, figurice zeka, izduvana i ukrašena jaja, mašne, tkaninu i slično što može poslužiti kao deo dekoracije venca.

Radionica će početi u 16 časova.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič