Radionica "Bio jednom jedan slikar Sava Šumanović" u subotu

Kreativna radionica za decu "Sa mamom u Luvru..." održaće se u subotu, 16. aprila, od 11 do 12.30 sati, u Galeriji Matice srpske.
Ciklus radionica u okviru izložbe "Jedna francuska epizoda Save Šumanovića" posvećen je tom slikaru, njegovim putovanjima u Pariz i zanimljivim avanturama koje je tamo doživeo. Kroz nekoliko epizoda iz Savinog života, deca će saznati ko je bio ovaj slikar, kako je provodio vreme u Parizu i istovremeno upoznati francusku kulturu i umetnost prve polovine XX veka. U kreativnom delu radionica mališani će prikazati po jednu epizodu iz života slikara i na kraju dobiti svoju malu slikovnicu o Savi Šumanoviću. 
 
Četvrta radionica će mališanima otvoriti vrata jednog velikog muzeja i dati im priliku da prošire svoja znanja o muzejima i galerijama. Naučiće koja se slavna umetnička dela čuvaju među zidovima nekadašnjeg dvorca Luvr i upoznati se sa umetnicima koji su ih stvorili. Takođe, saznaće da je Sava često odlazio u ovaj muzej i tražio inspiraciju među starim majstorima, kao i o njegovoj "specijalnoj" poseti kada je prvi put odveo svoju majku u Luvr. Na kraju radionice, deca će prikazati sebe zajedno sa roditeljima u prostoru ovog velikog muzeja.  
 
Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".