Radionica za decu "Bio jednom jedan slikar Sava Šumanović"

Kreativna radionica za decu iz ciklusa "Bio jednom jedan slikar Sava Šumanović" održaće se u subotu, 23. aprila, od 11 do 12.30, u Galeriji Matice srpske.
Radionica "U rodnom Šidu" posvećena je poslednjoj epizodi iz života Save Šumanovića. 
 
Posle pariskih avantura, mališani će se pričom, zajedno sa Savom, vratiti u njegov rodni Šid. Saznaće kako je, nakon svih mogućnosti i doživljaja koje je nudio veliki grad, slikar pronašao inspiraciju u svom rodnom kraju, u prirodi i seoskoj idili. Razgovaraće o tome kako je publika prihvatila njegove slike kada se vratio iz Pariza i kako je pozitivna i negativna kritika uticala na njega.
 
Ovo će biti povod za priču kako kritika može da utiče na naša osećanja i kako treba da je prihvatimo. Poslednju stranu svoje slikovnice deca će ispuniti šidskim pejzažom sa kućom Save Šumanovića.
 
Radionica je deo pratećeg programa izložbe "Jedna francuska epizoda Save Šumanovića".
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".