Razgovor o Robertu Bolanju u ponedeljak u CK13

Književni razgovor o stvaralaštvu čileanskog pisca Roberta Bolanja, održaće se u ponedeljak, 15. januara od 20 časova, u Omladinskom centru CK13.
Čitaće se odlomci iz njegovih romana i priča, nakon čega će ih učesnici komentarisati zajedno sa publikom. 
 
Roberto Bolanjo je rođen u Čileu 1953. godine, a veliki deo života proveo je u Meksiku i Španiji, aktivno učestvujući u politici kao pobornik levičarskih ideja. Jedan je od prvih velikih latinoameričkih pisaca koji je odbacio magični realizam i okrenuo se temama poput odnosa književnosti i politike, mitova o poeziji, nasilja, kriminala i pornografije. Preminuo je u Barseloni, 2003. godine.
 
Njegovi najpoznatiji romani su "Nacistička literatura u Americi", "Udaljena zvezda", "Divlji detektivi", "Amajlija", "2666", itd. Osim toga, objavio je i nekoliko zbirki poezije i pripovedaka. 
 
Odlomke iz njegovih dela će čitati pesnikinja Maja Solar, kao i pisci Miloš K. Ilić i Đorđe Majstorović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič