Muzejska igraonica "Svet boja" 22. septembra u Muzeju Vojvodine

Inspirisani izložbom slika slovačkog umetnika Jana Bačura, odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine organizuje muzejsku igraonicu "Svet boja" u nedelju, 22. septembra.
Muzejska igraonica "Svet boja" 22. septembra u Muzeju Vojvodine
Foto: 021.rs
"U okviru igraonice posetićemo izložbu slika Jana Bačura , pričati o o bojama, osnovnim, tonovima boja i njihovoj simbolici, o tome kakav bi bio svet bez boja; i o tome kako su pristorijski pećinski slikari slikali, kako su ukrašavane knjige u srednjem veku, o izumu Isaka Njutna u 18 veku. U kreativnom delu igraonice mešaćemo osnovne boje i slikati kišu, Sunce, dugu i oblak", poručuju organizatori.
 
Igraonicu vodi muzejski savetnik pedagog Vladimira Stanisavljević, a počinje u 11 sati.
 
Izložba slika "Jan Bačur – bard slovačkog naivnog slikarstva u Srbiji" biće otvorena danas, 19. septembra u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič