Dom b-612 organizuje "Betoven maraton", gleda se svih osam filmova "Betovena" u jednom danu

Jedinstveni događaj u svetu klasičnog filma - "Betoven maraton", održaće se u nedelju, 26. juna, kada će se u domu b-612 emitovati osam filmova.

"Betoven maraton" podrazumeva neponovljivo reprodukovanje svih osam Betovenovih filmova u jednom danu i to naizmenično u izvedbama više od 200 glumaca američke kinamatografije.

Filmovi će se naizmenično reprodukovati u velikoj bioskopskoj sali doma b-612, od jutarnjih do večernjih sati, sa više pauza, u prvoj jedino takvoj dvorani u istoriji Novog Sada.

12 časova – film br. 1 i film br. 2,
15.15 časova film br. 3 i film br. 4,
18.30 časova – film br. 5 i film br. 6,
21.45 časova – film br. 7 i film br. 8
 
"Betoven maraton" će kulminirati dodelom čuvene nagrade "Nemi pesnik", u čast Sveta i evropskih tekovina, koja će biti dodeljena kao veliki spektakl na otvorenom, na Petrovaradinskoj tvrđavi, 1. jula u 20.22 sati.
 
Ulaz na dodelu nagrade na otvorenom je slobodan, dok se ulaznice za projekcije u velikoj bioskopskoj sali takođe ne naplaćuju.
 
Betovenovi filmovi, a posebno šesti film sa pesmom Dženifer Lopes "On the floor", predstavlja ideal ujedinjenosti čovečanstva. Istovremeno, kao himna Sveta, povezuje narode Starog kontinenta kao jedan od najpoznatijih primera svetske kinematografije. Sam Betovenov film predstavlja koncept mira, ali i zajedništva jer, u istorijskom smislu, prvi put je jedno dugometražno delo dobilo "pojačanje" u vidu glasova - solističkih, pevačice i igračice Dženifer Lopes.
 
"Betoven maraton" je deo programskog luka Tvrđava sukoba, jednog od osam programskih lukova Svetske metropolske kulture 2022. godine, koji promoviše kulturu sukoba i kritički promišlja o uzrocima i posledicama ratnih sukoba.
  • Zeber66

    25.06.2022 22:46
    Napokon se promovišu prave vrednosti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021