Teofil Pančić danas u Radio kafeu: "Ono smo što čitamo"

U okviru ciklusa "Govorim, dakle postojim" danas, 5. marta u Radio kafeu gost će biti Teofil Pančić, novinar, publicista, teoretičar kulture.
Teofil Pančić danas u Radio kafeu: "Ono smo što čitamo"
Foto: 021.rs

Pančić, koji je ujedno i urednik kulturne rubrike u listu "Vreme" i član žirija za dodelu ovogodišnje nagrade lista "NIN", između ostalog govoriće i o tome da li smo mi zapravo ono što čitamo i šta ako ne čitamo - ko smo onda mi?

"Ono sam što čitam" naslov je večeri tokom koje ćemo govoriti o dobrim knjigama koje su nam možda promakle.

Otkrivaćemo nove, dobre pisce koji se bave temama koje nas se i te kako tiču, pisce koji pišu drugačijim jezikom od onog na koji smo navikli od ovdašnjih savremenih prozaista.

To nisu pisci koji levitiraju od narcizma do nacizma, od fetišizma do fašizma. Nisu tek puki naratori, ni obavezno pisci konstruktori.

To su pisci koji imaju priču života i umeju da je podele sa nama. Oni osećaju bol ovog vremena, bave se identitetom, odrastanjem - tinejdžerskim i onim u poznim godinama, sazrevanjem - prevremenim i kasnovremenim, gubitkom naivnosti, nestankom empatije, depresijom ovog vremena, akcioznišću pojedinca…

Jednom rečju, gubitkom etike i sveukupne estetike.

Razgovor će početi u 19 časova.

Ulaz je slobodan.

  • Psihoterapija

    05.03.2020 12:21
    To je slogan koja se koristi u celom svetu, isto kao " ono smo što jedemo" i nosi određeno značenje koje većina ljudi pravilno razume.

    To što se pojedini sadisti ponašaju kao da im niko nikada nije objasnio značenje tj što se radije svađaju nego da nešto sami sebi pojasne, je problem za psihoterapeuta.

    A psihoterapeuti jesu potrebni većini građana, uključujuči političare.
    I to nije nikakva sramota.

    Sramota je ne tražiti pomoć stručnjaka.
  • Axa

    05.03.2020 12:01
    @O velikim misliocima
    Svako sam bira u šta će da veruje i kako će da zaključuje i da li će da se ponaša kontraverzno i da daje besmislene ili kontradiktorne izjave
  • @O velikim misliocim

    05.03.2020 11:49
    To ste Vi rekli.
    Ružno je da optužujte druge za svoj destruktivan način razmišljanja i pogrešnog zaključivanja.

    Zato i postoji namera da se intenzivnije promoviše kvalitetna literatura.

    Onaj ko sam kaže da ne čita, ako je tako odabrao, ne bi trebao ni da komentariše razgovore na tu temu, isto kao što onaj koga ne zanima mehanika ne bi trebao da popravlja automobile.

    Itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio kafe

"Andrašologija" danas u Radio kafeu

Andraš Urban, reditelj koji je naglavačke preokrenuo savremeno pozorište u Srbiji i uspeo da svoj osećaj sveta patentira kao naš pozorišni mejnstrim, gostovaće danas, 9. marta, u Radio kafeu u okviru ciklusa razgovora "Govorim, dakle postojim".