Ivana Španović - prva bronzana medalja za Srbiju u Riju

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju u skoku u dalj na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru.

Ona je bila treća skokom od 7.08 metara koji je ostvarila u petoj seriji što je novi rekord Srbije. Po serijama

Prva dva mesta pripala su Amerikankama, Tijana Bartoleta je prva sa skokom od 7.17 metara, a druga Britni Riz koja je skočila samo centimetar više od Ivane.

Dvadesetšestogodišnja članica novosadske Vojvodine je do finala došla samo sa jednim skokom u kvalifikacijama od 6,87 metara, a pred finale je kazala da oseća da može preko sedam metara u finalu.

Ovo je treća medalja za Srbiju u Riju, nakon što je zlato osvojio Davor Štefanek u rvanju, a srebro Tijana Bogdanović u tekvondu. Srbija, koja je naslednik bivše Jugoslavije, čekala je na atletsku medalju sa Olimpijskih igara punih 60 godina, od kada je Franjo Mihalić osvojio srebro u maratonu na Igrama u Montrealu 1956. godine.

Ivana je učestvovala na Olimpijadama u Londonu i Pekingu, a do sada u karijeri ima srebro i tri bronze sa svetskih , kao i dva zlata i srebro sa evropskih šampionata, na otvorenom i u dvorani. 

  • Đura

    18.08.2016 12:43
    Bravo
    Bravo.Još jedna medalja za Vojvodinu.
  • Dgteju

    18.08.2016 08:47
    Hoce li biti docek ?
  • Zivan

    18.08.2016 04:24
    Bronza je osvojena, u Tokiu Ivana ide na zlato...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016