Olimpijski šampion Davor Štefanek stigao u Beograd: Znao sam da mogu

Rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju, izjavio je danas u Beogradu da su mu velika želja i glad za uspehom pomogli na putu ka tronu i da veruje da će svojim uspehom "pogurati" ostale sportiste u borbi za medalje.
"Malo sam iznenađen dočekom na aerodromu. Ispunio sam obećanje dato pre Olimpijskog turnira. Mnogi su kudili srpske sportiste, 11 dana nismo imali medalju, a onda sam otvorio seriju i to sa zlatom, a potom su Španović, Bogdanović i kajakši nastavili uspeh. Ono što sam siguran je da ćemo imati još medalja u Riju", rekao je Štafenek po dolasku na beogradski aerodrom.
 
"Nisam svestan šta sam uradio, prvo želim da odmorim. Nikad ne možeš da budeš uveren u zlatnu medalju, ali sam imao veliku želju za uspehom, znao sam da mogu, to me je naučio moj psiholog. Ništa se ne mora, već je bitno šta hoćeš, a meni se poklopio i žreb da dođem do zlata", naveo je Štefanek.
 
Predsednik Skupštine Rvačkog saveza Srbije Zoltan Balit čestitao je Štefaneku osvajanje zlatne medalje, prvo za naše rvanje posle 40 godina.
 
"Sva slava i pompa su prolazni, rezultati vladaju. Postavili smo sistem, tim i temelje za budućnost ovog sporta. Verujem da će država prepoznati to, temelj je tu, samo još da sagradimo kuću", naveo je Balit.
 
Selektor tima Sreten Damjanović rekao je da je Davor pokazao veliki kvalitet u Brazilu.
  • Milan

    18.08.2016 18:23
    Bravo Davore! Dobro bi bilo da ovo bude impuls razvoju zapostavljenog rvačkog sporta u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016