Zvezda se nada tituli, Božović još ne slavi

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović nada se će se njegova ekipa posle utakmice sa Voždovcem približiti tituli koju čeka još od januara.
Božović je na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić" ocenio da predstojeća utakmica sa Voždovcem neće biti laka.
 
"Normalno je da razmišljamo u tom pravcu da nam treba pobeda, matematički još dve, i što pre to rešimo biće nam mnogo lakše. Sigurno je da će Voždovac uraditi sve da nam poremeti mogućnost da možda i proslavimo titulu ali se nadam da smo dovoljni pametni i da ćemo pobediti i približiti se tituli", rekao je Božović.
 
Crvena zvezda sutra od 16 časova igra utakmicu 34. kola Superlige Srbije protiv Voždovca na stadionu Obilića na Vračaru.
 
"Voždovac je iskusna ekipa i mislim da su ulaskom u plej-of ostvarili svoj cilj, pa su se onda možda malo i opustili", rekao je trener Crvene zvezde.
 
Na pitanje da li su se njegovi igrači možda malo opustili, pošto su u poslednjih pet kola upisali samo jednu pobedu, Božović je kazao da niko u klubu nije počeo prerano da slavi titulu.
 
"Nije bilo neke preterane euforije ali smo negde u dubini duše pomislili da je sve gotovo. Imali smo 30 bodova prednosti pa je sada odjednom samo šest, to malo utiče psihološki, kao da vas je neko udario mokrom čarapom", kazao je Božović.
 
Crvena zvezda je u prošlom kolu izgubila od Čukaričkog rezultatom 1:2, a Božović ističe da je taj poraz sam po sebi, dovoljna šok terapija za tim.
 
Crveno-beli će u sutrašnjem meču biti oslabljeni, jer u timu zbog kartona neće biti Aleksandra Kataija i Marka Grujića.
 
"I ranije smo bili u takvim situacijama pa smo pobeđivali. Bićemo oslabljeni ali igrači koji izađu na teren će pokušati da daju svoj maksimum", kazao je Božović.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.