Baton najbolji na startu F1

Britanac Dženson Baton pobednik je prve ovogodišnje trke Formule 1, vožene za veliku nagradu Australije u Melburnu. Drugo mesto osvojio je njegov timski kolega iz ekipe "Braun GP" Rubens Barikelo.Pobeda u Melburnu je prva još od 1977. za jednu debitantsku ekipu u Formuli 1, a u istoriji "najbržeg cirkusa" nije se nikada dogodilo da novoformirana ekipa ostvari dvostruku pobedu na startu sezone.
"Braun GP" osnovan je tokom prethodne zime, kada je nekadašnji šef Ferarija Ros Braun odlučio da kupi tim Honde, koja u međusezoni odustala od takmičenja u Formuli 1. "Braun GP" koristi Mercedesove motore, a zaniljivo je da su Baton i Barikelo pre trke u Melburnu ukupno vozili svega tri test vožnje.

Batonu (29) je to bila druga pobeda u karijeri, a do nje je stigao sa prve startne pozicije izborene posle zvaničnih treninga. Prethodnu pobedu Britanac je zabeležio još 2006. godine na stazi Hungaroring u Mađarskoj

Iza pobedničkog dvojca plasirao se Jarno Truli u Tojoti, dok je svetski prvak Luis Hamilton iz Meklaren Mercedesa, sa startne 18. pozicije stigao do četvrtog mesta na kraju trke. Peti je bio Timo Glok iz Tojote, šest Fernando Alonso u Renou, sedmi Niko Rozberg iz Vilijamsa, dok je poslednji osvajač bodova bio debitant Sebastijan Buemi iz ekipe Toro Roso.

Ferarijev dvojac - Felipe Masa/Kimi Raikonen nije završio trku. Naredna trka vozi se već sledećeg vikenda u Maleziji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.