Partizan zvanično odustao od Evrokupa

Košarkaški klub Partizan odustao je od igranja u Evrokupu, a predsednik crno-belih Nikola Peković rekao je da "nema drugog izbora osim tog u ovakvoj situaciji".
Peković je u pismu upućenom predsedniku Evrolige Djordiju Bertomeu rekao da je zahvalan kompaniji EKA na njenim namerama da Partizan vrati u evropska klupska takmičenja pod okriljem ECA, kao i da su ambicije kluba da se u dogledno vreme vrati u Evroligu.
 
"Ipak, nedavna i još uvek veoma aktuelna dešavanja u evropskoj košarci nisu zaobišla ni Srbiju, naš košarkaški savez, a samim tim i naš klub. Nakon niza sastanaka koji su održani u prethodnom periodu, Partizan pred sobom ima situaciju u kojoj nema drugog izbora osim da odustane od učešća u Evrokupu", naveo je Peković.
 
Svetska košarkaška federacija (FIBA) zatražila je od Košarkaškog saveza Srbije (KSS) da suspenduje sve klubove koji budu igrali Evrokup, što je KSS i učinio sa Partizanom.
 
"U praksi, to znači nemogućnost registracije igrača što nas stavlja u bezizlaznu situaciju u kojoj jedina solucija za naš klub predstavlja povinovanje zahtevima matičnog saveza koji sprovodi odluke FIBA", napisao je Peković i naglasio da je ovaj potez isključivo "korak u jedinom pravcu koji vodi ka nastavku funkcionisanja kluba".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).