EP: Snažan otpor Mađara, Srbija za polufinale sa Italijom

U osmini finala Evropskog prvenstva u košarci, Srbija je savladala selekciju Mađarske sa 86:78.

Mađari su pružili neočekivano jak otpor iako su u duel ušli kao potpuni autsajderi.

Srbija je odlično počela, povela 16:3, ali je brzo usledio pad u igri što su Mađari iskoristili i bili nekoliko koševa u minusu sve do druge polovine treće četvrtine, kada se Srbija ponovo odlepila i to na 16 razlike. To je bilo dovoljno da se dođe do trijumfa, a najveću prevagu izabranici Saše Đorđevića odneli su pod koševima.

Ognjen Kuzmić je ubacio 17 poena uz 10 skokova, a Boban Marjanović 14 uz šest uhvaćenih lopti. Uz njih istakli su se Bogdanović sa 17, Mačvan sa 14 i Lučić sa 11 poena.

U četvrtfinalu Srbija će igrati protiv Italije i to u sredu 13. septembra. Tačan termin tog meča FIBA će naknadno odrediti.

Ostali parovi su: Slovenija - Letonija, Nemačka - Španija/Turska i Grčka - Rusija/Hrvatska.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).