'Orlovi' spremni za zlato, večeras finale EP Srbija - Slovenija

Košarkaška reprezentacija Srbije igra večeras od 20:30h u Istanbulu protiv Slovenije u finalu Evropskog prvenstva.
Srbija je od nastupa pod tim imenom osvojila jednu medalju na Evropskom prvenstvu - srebrnu 2009. godine u Poljskoj, dok će Slovenija po prvi put igrati za neko od odličja.
 
Svetski i olimpijski vicešampion Srbija pretrpela je jedan poraz na ovogodišnjem turniru, od Rusije u grupnoj fazi, dok je Slovenija neporažena stigla do finala.
 

Ekipa Aleksandra Đorđevića pobedila je u polufinalu Rusiju sa 87:79, a Slovenija, koju sa klupe predvodi srpski trener Igor Kokoškov, bila je ubedljiva protiv Španije, 92:72.

Od raspada Jugoslavije, Srbija je u zajednici sa Crnom Gorom osvojila tri zlata i jednu bronzu na evropskim šampionatima.
 
 
U utakmici za treće mesto danas od 16 časova igraju Španija i Rusija.
  • Goran

    17.09.2017 23:12
    Srbi
    Mislim da su Srbi jedini narod koji zbog para igra za tuđe reprezentacije i takođe zbog para ne igra za svoju reprezentaciju. Pre otprilike jednog veka najbolji Srbi su davali svoje živote za otadžbinu a danas najbolji samo gledaju da uvećaju bankovne račune. Ovi momci na terenu nisu izgubili zlato već su osvojili srebro za svoju zemlju i pokazali da Srpski duh još postoji i da ga itekako treba negovati i očuvati. Momci čestitam, svaka čast!
  • Zivan

    17.09.2017 18:05
    Biće uzbudljivo i dinamično, vredi gledati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).