Vojvodina ostala bez trofeja, Zvezda je novi stari šampion

Odbojkaši Vojvodine poraženi su od Crvene zvezde u odlučujućoj utakmici finalne serije plej-ofa rezultatom 3:0, čime su Beograđani odbranili naslov šampiona Srbije.
Pred oko 1.000 gledalaca u hali "Voždovac" Zvezda je odbranila titulu prvaka države pobedom od 3:0 (25:20, 25:23, 25:16), a slavila je sa 3:2 u seriji
 
Zvezda je dobila dve utakmice na svom terenu i jednu u gostima, dok su Novosađani po jednom dobili na svom i gostujućem terenu.
 
Prošle godine su Beograđani bili bolji od Partizana sa 3:1, a ovo im je peta uzastopna titula prvaka države.
 
TOK UTAKMICE
 
I Dobro je Vojvodina otvorila prvi set. Na servis liniju stao je Marko Nikolić i odličnim servisima napravio mini seriju od 3:0. Održavali su Novosađani kratko tu prednost, pa je domaća ekipa uspela da stigne do izjednačenja od 6:6. 
 
U nastavku se igralo poen za poen, da bi Zvezda na prvi tajm-aut otišla sa prednošću od 12:10. Uspeli su Novosađani da izjednače na 18:18 i unesu neizvesnost u završnicu seta. Međutim, mini serijom od dva poena Zvezda je na tajm-aut otišla sa 21:18. Još jednom je Kozićeva ekipa izjednačila, ali je domaćin serijom od 3:0 priveo set u svoju korist rezultatom 25:20.
 
II Sjajnom odbranom Crvena zvezda započela je drugi deo igre. To im je u samom startu donelo prednost od 3:1. Ipak, uspeli su Novosađani da preokrenu na 6:5. Preko Blagojevića i Jakovljevića Zvezda je uspela da izjednači, a zatim i povede sa 10:8. S druge strane, raspoložen je bio i Marko Nikolić, koji je servisom doneo novo izjednačenje. 
 
Međutim, Zvezda i na sledeći odmor odlazi sa prednošću od 14:12. Veoma neizvesno bilo je i u nastavku seta, Vojvodina je uspela da nadoknadi minus tri i da na tajm-aut ode sa 17:17. Nakon odmora domaća ekipa je još jednom povela sa dva poena razlike, ali Novosađani po ko zna koji put dolaze do izjednačenja. Usledila je triler završnica na Banjici, Vojvodina je preko Simića napravila seriju od 4:0 i povela sa poenom razlike. Međutim, uspela je Zvezda da preokrene, a Minić je ispucavanjem u aut zatvorio set, koji je Zvezda dobila sa 25:23.
 
III Silovito su Beograđani počeli treći set. Na samom startu poveli su sa 4:0, a dobrom igrom u napadu uvećali su prednost na 7:2. Uspela je Vojvodina da uhvati priključak i da se približi na poen zaostatka. Međutim, sve je bilo rešeno sredinom trećeg seta. Domaća ekipa je povela sa 16:10, a najveća prednost zabeležena je nakon bloka Blagojevića, kojim je Zvezda je povela sa 20:12.  Do kraja su Beograđani odigrali mirno, pa su treći set, i više nego ubedljivo, dobili rezultatom 25:16.
 
Najefikasniji pojedinac u ekipi Vojvodine na današnjem meču bio je Aleksandar Minić sa 13 poena, a pratio ga je Miloš Vemić sa 12. Za Crvenu zvezdu po 15 poena upisali su Nemanja Jakovljević i Aleksandar Blagojević.
 
REZIME SEZONE 2015/2016
 
U prvom kolu ligaškog dela prvenstva Vojvodina je dobila Partizan sa 3:0, zatim je poražena od Zvezde u gostima istim rezultatom. Onda je krenula serija pobeda Novosađana, redom su padali Klek, Spartak, Radnički, Inđija, Novi Pazar, Ribnica, a na kraju i Niš. 
 
Drugi deo sezone počeo je kao i prvi, pobedom nad Partizanom, ovog puta u gostima, ali i još jednim porazom od Zvezde. Do kraja je Vojvodina bila bez poraza, odnosno, pobedila je sve mečeve do kraja.
 
Novosađani su kao drugoplasirana ekipa ušli u plej-of, gde ih je u četvrtfinalu dočekala Ribnica. Ubedljiva je bila ekipa Strahinje Kozića, pa je sa 2:0 u partijama obezbedila polufinale. 
 
Tamo su novosadski crveno-beli igrali protiv Novog Pazara. Polufinalni duel završen je rezultatom 3:1 po mečevima, u korist Vojvodine.
 
U veoma uzbudljivom i neizvesnom finalu Vojvodina je poražena od Zvezde sa 3:2 po mečevima.
 
Igrači koji su bili među najboljim pojedinicma u finalnoj seriji plej-ofa, ali i u sezoni 2015/16, bili su Marko Nikolić, Miloš Vemić, Aleksandar Minić i Čedomir Stanković. 
 
Ovaj četverac je ostvario najbolji poenterski saldo u minulom finalu plej-ofa Superlige. Minić je upisao 83 poena, Marko Nikolić i kapiten Vemić po 68, dok je Čedomir Stanković zabeležio 45 poena.
 
Takođe, svi ostali igrači odigrali su zapaženu ulogu u ovoj sezoni, a ukoliko tim bude ostao na okupu, Vojvodina će i naredne sezone biti jedan od favorita za zlato. 
  • Stoik

    09.05.2016 13:40
    Par slika sa utakmice:
    http://www.napredvosa.com/gallery/thumbnails.php?album=539

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Odbojka

Odbojkašice Srbije dobile protivnike u grupi na SP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu naredne godine u Japanu igraće u Grupi D protiv selekcija Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije, određeno je današnjim žrebom u Tokiju.

Odbojkašice Srbije u polufinalu EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu u Bakuu pobedila Belorusiju sa 3:0, po setovima 25:19, 25:12, 25:14.

Treća pobeda odbojkašica Srbije na EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

Odbojkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u drugom kolu Grupe D u Gendžeu pobedila pobedila Holandiju sa 3:0 u setovima.

Odbojkašice pobedom počele Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u Gendži, u Azerbejdžanu, slavila protiv selekcije Češke sa 3:0 u setovima (25:22, 25:16, 25:23).

Odbojkašice bez finala Gran prija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Gran prija, pošto je danas poražena od Brazila posle četiri seta.