Cvetković vodi rukometaše, Obradović selektor ženske reprezentacije

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije jednoglasno je danas imenovao Jovicu Cvetkovića za selektora muške reprezentacije.
Cvetković je kao selektor počeo kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo, koje će se u januaru sledeće godine igrati u Hrvatskoj. On je bio prvi selektor reprezentacije Srbije, od 2006. do 2009. godine, sa kojom je bio osmi na Svetskom prvenstvu 2009. Kao trener je osvajao titule sa Crvenom zvezdom, makedonskim Metalurgom i banjalučkim Borcem.
 
Protivkandidat mu je bio Nedeljko Vučković.
 
Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije biće Ljubomir Obradović, koji je na tom mestu zamenio Dragicu Djurić.
 
Obradović je vodio juniore Jugoslavije do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2000. godine, a osvajao je titule kao trener Crvene zvezde i makedonskog Vardara. Posle šest uzastopnih titula u Portugalu sa Portom, vodio je mušku reprezentaciju Crne Gore.
 
Pored njega, za klupu ženskog nacionalnog tima Srbije konkurisali su Radan Rovčanin, Nenad Kraljevski, Šandor Rac, Časlav Dinčić i Bratislav Obućina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rukomet

Srbija dobila "Kuću rukometa"

Rukometni savez Srbije (RSS) svečano je danas, u prisustvu generalnog sekretara EHF-a Mihaela Viderera, državnog sekretara za sport Predraga Peruničića i mnogobrojnih zvanica otvorio "Kuću rukometa".