VIDEO: Grkinje izbačene sa EP u rukometu jer im je smetao natpis "Macedonia"

Evropska rukometna federacija (EHF) izbacila je kadetsku žensku rukometnu reprezentaciju Grčke sa Prvenstva Evrope u Skoplju.
Ta kazna je izrečena zato što je rukovodstvo grčke reprezentacije povuklo mlade rukometašice sa terena 32 sekunde nakon početka utakmice protiv Makedonije, nezadovoljno što je ne trenerkama stručnog štaba protvničkog tima pisalo Macedonia.
 
Grčka reprezentacija je, pored isključenja sa Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina, kažnjena i novčano sa 25.000 evra, sa mogućnošću da će morati da plati i dodatne troškove.
 
Mlade grčke rukometašice prvo nisu htele da počnu jučerašnju utakmicu protiv Makedonki, ali su nakon ubeđivanja predstavnika EHF-a izašle na teren, da bi ih rukovodstvo povuklo kratko posle početka utakmice.
 
Kadetkinje Makedonije su utakmicu protiv Grčke dobile službenim rezutatom 10:0. 
 
  • NS49

    02.12.2017 18:18
    Makedonija je ime teritorije na koje su se doselili sadašnji narod koji sebe tako naziva a radi mira ne vidim razlog zašto to ne reše da se zove bar Severna Makedonija, naravno ako se Grci slože.
  • Andrija Šrek

    02.08.2017 13:45
    ...
    Svašta! To je kao kad naši sportisti ne bi hteli da igraju protiv reprezentacije Kosova, na primer...Oh, wait!
  • Pravda za bratka

    02.08.2017 12:22
    Kako mi idu na spolovilo Grci sa tim izmisljenim "autorskim pravima" i svojatanjem Makedonije. Cak i da jeste nesto bilo "njihovo" pre 2500 godina (a nije), vremena su se promenila. I naravno da cu kao SFRJ nostalgicar uvek biti na strani svih nacija iz bivse SFRJ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rukomet

Srbija dobila "Kuću rukometa"

Rukometni savez Srbije (RSS) svečano je danas, u prisustvu generalnog sekretara EHF-a Mihaela Viderera, državnog sekretara za sport Predraga Peruničića i mnogobrojnih zvanica otvorio "Kuću rukometa".