RG: Novakova četvrta šansa za "pehar musketara"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Austrijanca Dominika Tima rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 6:1, 6:4, čime je obezbedio svoje četvrto finale Rolan Garosa.
Ovo je Novakovo četvrto finale na otvorenom prvenstvu Francuske, a u nedelju će se sastati sa boljim iz duela Marej - Vavrinka.
 
Što se tiče međusobnih duela Novaka i Tima, naš teniser, računajući i današnji meč, vodi sa 3:0 u pobedama. Poslednji meč pripao je Đokoviću u Majamiju.
 
Podsetimo, Novaku u kolekciji grend slem trofeja nedostaje samo "pehar musketara".
 
Tok meča:
 
Otvorio je najbolji teniser sveta odlično današnje polufinale. U početnom gemu je bio siguran na svom servisu, a već u drugom uspeo je da oduzme servis Austrijancu, da bi u narednom gemu potvrdio brejk i poveo sa 3:0. Imao je petnaesti teniser sveta dosta problema na svom servisu, ali je uspeo da osvoji četvrti gem i smanji prednost Đokovića. Međutim, nije Novak dopustio Timu brejk šansu, pa je mirno dobio naredni gem za 4:1. Do kraja je Tim uspeo da osvoji još jedan gem, pa je Novak prvi set dobio rezultatom 6:2.
 
Drugi set je počeo kao i prvi, Novak je bez problema dobio prvi gem. Ipak, Tim je u narednom uspeo da izjednači, ali je nedugo zatim srpski teniser napravio brejk i poveo sa 3:1. Nije se zaustavio Đoković, odličnom i sugurnom igrom, ali i još jednim brejkom došao je do seta rezultatom 6:1.
 
U trećem delu igre potpuno drugačija slika na terenu "Suzan Leglen". Tim je uspeo da uzme gem svojim servisom, zatim da napravi prvi brejk na današnjem meču, a zatim ga i materijalizuje, čime je poveo sa 3:0. Međutim, ubrzo je Novak ribrejkovao Austrijanca, da bi u narednom gemu to i potvrdio, čime je stigao do izjednačenja od 3:3. Nije se tu zaustavio naš teniser, uspeo je da još jednom oduzme servis Timu, da to kasnije i realizuje, pa je poveo sa 5:3.  Do kraja su obojica tenisera osvojili po još jedan gem, pa je set završen rezultatom 6:4 u Novakovu korist.
 
Finale Rolan Garosa igraće se u nedelju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.