Đokovićeva 30. Grend slem pobeda u nizu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona pobedom nad Adrijanom Manarinom sa 6:4, 6:3, 7:6.

Već u prvom setu videlo se da Đoković neće lako stići do pobede. Imao je problema sa servisom, a neizvesno je bilo do pred sam kraj seta kada srpski teniser konačno pravi brejk za vođstvo, posle čega osvaja set. Do 2:0 prvi reket sveta stiže znatno lakše. Ranim brejkom čuvao je vođstvo, gubio je malo poena na svoj servis i tako ubrzao igru.

Ipak, prava drama viđena je u trećem setu. Manarino je podigao nivo igre, a Đoković nije odmah odgovorio na to. Tek u sedmom gemu napravio je brejk, unervozio se kada je servirao za pobedu, a Francuz mu oduzeo servis. Tada je usledio period igre u kom je Manarino igrao rasterećenije i tako obezbedio taj brejk. Đoković se tada probudio, imao nekoliko atraktivnih poena, to je i publiku podiglo na noge, a posle dva sata i osam minute igre Novak stiže do pobede.

Novaku je ovo bila 30. uzastopna pobeda na grend slemovima, čime je pretekao legendarnog Roda Lejvera. Poslednji put Đoković je na najvećim takmičenjima poražen prošle godine u finalu Rolan Garosa, kada je od njega bio bolji Stan Vavrinka.

U sledećoj rundi igraće sa boljim iz duela Tomaš Beluči (Brazil) - Sem Kveri (SAD).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.