Izložba fotografija Aleksandra Ramadanovića od danas

Izložba fotografija Aleksandra Ramadanovića biće otvorena danas, 29. oktobra, u 20 časova u Kafe-galeriji Izba.  

Izložba fotografija Aleksandra Ramadanovića biće otvorena danas, 29. oktobra, u 20 časova u Kafe-galeriji Izba.

Aleksandar Ramadanović rođen je 1979. godine u Valjevu. Studije kamere završio je na Odseku za audio-vizuelne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu. Od 2007. godine radi kao direktor fotografije i fotograf, te izlaže i sarađuje sa različitim umetnicima, umetničkim kolektivima i inicijativama - Forum za novi ples, PDP konferencija, Filmski front, SNP, Kolektiv ULICE fotografija.
Kao direktor fotografije radio je na filmovima Uspavanka za dečaka (2007), Petrovaradin Tribe (2008), Jesen u mojoj ulici (2009), Srce je mudrih u kući žalosti (2009), Mica i okolne priče (2010), Monkey Spa (2011), Odumiranje (2013), U mraku (2014) i Sjene (2014).

Dobitnik je nagrade za kameru Cinema City festivala 2009. godine za film Jesen u mojoj ulici, kao i nominacije za najbolju filmsku fotografiju Filmske nagrade AFUN-a 2013. godine.

Svoje fotografske radove predstavio je na nekoliko samostalnih i grupnih izložbi kao što su LOMO (Zavod za kulturu vojvodine, Novi Sad, 2010), CLOSE-UP&BLOW-UP: Re-konstrukcija fotografske slike (Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Novi Sad i U10, Beograd 2013), 10. Bijenale akvarela (Savremena galerija Zrenjanin, 2013), Street photography (Dom B-612, Novi Sad, 2015).

U svojoj fotografskoj praksi bavi se istraživanjem prostora fotografije i različitim načinima pristupa mediju, u kojem naglasak stavlja na potencijal dokumentarnog zapisa, putem kojeg direktno tumači svoju neposrednu okolinu.
Trenutno je zaposlen kao asistent na Odseku za nove likovne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Izložba će biti postavljena do kraja novembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Vesti

Izložba "B. A. T." u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

Izložba "B. A. T." biće otvorena u četvrtak, 10. decembra, u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića. Izložba "B. A. T." biće otvorena danas, 10. decembra, u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića.