FOTO: "The killers" otvorio Exit, večeras zvezda Liam Galager

Odličan nastup sastava "The killers" sinoć je otvorio Exit na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Kroz kapije nultog dana festivala koji je sinoć radio na tri bine, prošlo je preko 33.000 ljudi. 
 
 
Rok giganti iz Las Vegasa pozdravili su publiku iza 23 časa i počeli nastup uz singl "The Man". Ređali su se najveći hitovi "Somebody Told Me", "Smile", "Human", i horski pevana "All These Things That I’ve Done", da bi nastup završili pesmom "Mr Brightside". Pevač sastava Brandon Flowers u jednom momentu se publici obratio na srpskom jeziku: "Bolje ikad nego nikad!". 
 
 
Sjajnoj atmosferi na Tvrđavi svakako su doprineli i riječki indie rokeri "Jonathan" koji su i otvorili program nultog dana festivala. Nakon Jonathana na glavnoj bini je nastupio i Van Gogh, te njujorški alter-rok bend "Teachers".
 
 
Program nultog dana nastavio se sve do samog jutra na Guarana No Sleep festivalu na mts Dance Areni. 
 
Dok su prvi posetioci stizali na Petrovaradinsku tvrđavu u Srpskom narodnom pozorištu je održana panel diskusija "50 godina od Leta ljubavi – da li je svet zalutao?", na kojoj su govorili motivacioni govornik Nik Vujičić, članovi Standing Rock pokreta i plemena Sijuks reper Aaron Shawn Turgeon poznatiji pod svojim hip hop imenom Prolific The Rapper i Isaac Weston, kao i osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević. Učesnici su se složili da promena sveta jedino može da se ostvari evolucijom, odnosno kroz revoluciju u kojoj je glavno oružje ljubav i mirni protest. Tokom tribine pušten je i film u kome američki vojni veterani traže oproštaj od predstavnika indijanskih plemena za genocid koji su nad njima učinili njihovi preci, a predstavnici Sijuksa na panelu, vidno uzrujani i sa suzama u očima, poručili su kako i pored genocida koji je nad njima izvršen, i nasilja koje se nad njima i dalje vrši, ljubav i molitva ostaju jedina oružja kojim će se boriti protiv zagađenja njihove svete zemlje.
 
Na njegovo pitanje da li smatra da bi usvajanje životnih vrednosti trebalo učiti kroz obrazovni sistem, Nik Vujučić je izjavio da se i sam zalaže za to. "Već pet godina radim na razvijanju posebnog plana takvog sistema obrazovanja koji promoviše vrednosti zahvalnosti, oprosta, ljubavi, tolerancije i poštovanja i koji predlažem državama. Ove nedelje ću razgovarati i sa predstavnicima vaše Vlade". 
 
Večeras svečano otvaranje Exita
 
Ceremoniju otvaranja obeležiće govor Nika Vujičića i predstavnika Standing Rock pokreta koji će sa Glavne bine Exita, svetskim liderima poslati poruku da ujedine napore i zaustave dalje uništavanje prirode od koje svi živimo. Zvezda večeri biće Liam Galager. Legendarni frontmen nekadašnjeg Oasisa, pored dobro poznatih hitova ove grupe, predstaviće i svoj prvi solo album. Pre njega nastupaju tvorci indie roka "The Jesus and Mary Chain". Nakon rok sastava, na glavnoj bini nastupiće Lost Frequencies i Alan Walker.
 
U Areni su na programu nastupi tehno maga Paula Kalkbrennera i Recondite. Osim njih, Arenom će odzvanjati setovi tandema Booka Shade i Marka Nastića.
 
Addiko Fusion bina prvog dana predstaviće imena domaće, regionalne i svetske muzičke scene. Ljubitelje festivala razmrdaće Elemental, dok će tvrde rifove i legendarne tekstove doneti Bjesovi. Čast Harlema braniće reperka Princess Nokia. Postavu prvog dana Fusion bine popuniće, između ostalog, imena među kojima su Ana Ćurčin i "Pips, Chips & Videoclips".
 
Na Explosive bini nastupiće pagan metal bend Arkona, industrial dark metalci Samael, kao i latin core Thell Bario. 
 
Dnevne ulaznice za četvrtak dostupne su na kapijama festivala po ceni od 3.500 dinara.
 
Celu satnicu festivala možete pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit