Years & Years, Zoster i KKN večeras na Egzitu

Drugog dana Egzita na glavnu festivalsku binu stiže glas nove generacije, popularni engleski kantautor Jake Bugg.
Za nastavak još jedne nezaboravne večeri pobrinuće se i britanska senzacija Years & Years koji će tačno u ponoć nastupiti na glavnoj bini Exit festivala. Južnoafrička zvezda Black Coffee, kao i Jamie Jones zagrejaće mts Dance Arenu, na kojoj će žurka tradicionalno trajati do samog jutra koje će posetioci dočekati uz Solomuna i Dixona koji su specijalno za mts Dance Arenu pripremili tročasovni back2back sunrise set.
 
Na popularnoj Addiko Fusion bini, drugog dana festivala publiku će razmrdati Kanda, Kodža i Nebojša kao i bosanskohercegovačka grupa iz Mostara Zoster.
 
Ljubiteljima najtvrđeg zvuka zagarantovan je provod uz bendove kao što su Debeli precjednik, Ratos De Poarao i Ground Zero. Ulaznice za drugi dan festivala biće dostupne na ulazima po ceni od 3.990 dinara.
 
Spektakularno otvaranje uz vatromet i Galagera
 
Nakon snažnog starta već od nultog dana Exita, sinoć je na Petrovaradinskoj tvrđavi otvoreno svih 43 muzičkih bina i raznih festivalskih zona koje su ugostile više od 42.000 posetilaca.
 
Ovo izdanje Exita ostaće upamćeno i po dosad najspektakularnijem otvaranju sa kojim je i zvanično obeležena 50. godišnjica Leta ljubavi iz 1967. kada je nastao revolucionarni hipi pokret čije su osnovne vrednosti bile ljubav, mir i zajedništvo. 
 
Nakon vatrometa, na binu je stupio pevač grupe Oasis i jedan od najvećih frontmena svih vremena Liam Galager. Pre njega su publiku zagrejale legende domaće alternativne rokscene, Obojeni program, a nakon njih binu su zauzeli rodonačelnici indi-rok zvuka The Jesus and Mary Chain, koji su na Exit došli sa novim albumom koji je odlično prihvaćen od strane publike na tvrđavi.
 
Na Mejnu su prve noći, nastupale i dve mlade zvezde elektronske scene, belgijski hitmejker Lost Frequencies i norveška elektro zvezda Alan Walker.
 
Nakon spektakularnog otvaranja, nova mts Dance Arena nastavila je da impresionira novom produkcijom koju su maksimalno iskoristili magovi "live" tehno muzike Paul Kalkbrenner, Booka Shade i Recondite, a samo finale pripalo je proslavi 20 godina rada Marka Nastića. No Sleep Novi Sad bina sinoć je bila drugi dom za legendarni škotski klub Sub Club, koji je za proslavu svog 30. rođendana na tvrđavu poslao Red Axes, Moscomana, te svoje rezidente Denisa Sultu i Jamesa Harrigana Harrija.
 
Na Addiko Fusion bini nije manjkalo energije, zahvaljujući hip-hop vajbu koju je donela njujorška kraljica ovog žanra Princess Nokia. Sjajan provod nastavio se uz dobro poznati hrvatski bend Elemental, a koncert kultnih Bjesova na kojem su fanovi u glas pevali njihove najveće hitove, predstavljao je savršenu završnicu prvog dana festivala. Žestoko je bilo i na Explozive bini, uz rusku Arkonu, a njihovim stopama je nastavio i švajcarski Samael.
 
U ulici starih zanata održana je prva u seriji tribina "Danas – magija dijaloga", a tema je bila "Evropska prestonica kulture - upravljanje očekivanjima, izazovima i legatom u evropskoj prestonici kulture".  Craft Street svaki dan od 19:30 biće centar zanimljivih rasprava i tema u organizaciji dnevnog lista Danas, dok će danas tema biti posvećena borbi protiv diskriminacije, pod nazivom “Jednako različiti ili različito jednaki?".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit