Nedostaju sredstva za film "Zašto je Dragan napravio orkestar"

Premijera filma "Zašto je Dragan napravio orkestar" Nikole Spasića očekuje se krajem ove godine, ukoliko sakupe dovoljno novca za postprodukciju slike i zvuka.
Kako kaže reditelj ovog filma glavni junaci su članovi porodice Petrović, samohrani roditelj i njegova tri sina koji osnivaju orkestar kako bi obezbedili sredstva za život. Ideju za film je dobio kada je televiziji pogledao prilog u kom Petrovići izvode pesmu "Lažem sebe da mogu bez tebe".
 
"Njihova izvedba nije bila besprekorna, ali je ostavljala snažan utisak sete i tuge. Kada sam upoznao Dragana Petrovića znao sam da su njegova životna energija i atmosfera u kojoj ova porodica živi ono što želim da prenesem na film. Ovo je priča o čoveku, ali i o bezuslovnoj roditeljskoj ljubavi i velikim snovima koji se upornošću uvek ostvaruju", poručuje Spasić.
 
Najveći deo filma je sniman u Beškoj, a producira ga novosadska kuća "Inkubator Rezon" u saradnji sa "Menorah filmom” iz Zagreba. 
 
Reditelj Nikola Spasić je istakao da je projekcija filma planirana na nekoliko festivala u regionu, ali da je o tome još rano govoriti, zbog nedostatka sredstava za postprodukciju.
 
 
Autor: 021.rs
  • Devica_Ns

    29.04.2016 22:39
    Samo neka imamo pare za politicare, foteljase, uhljebe, posvuduse i ostalu sitnu i krupnu stoku.
    Nemoj slucajno da imamo pare za kulturu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.