Marvel od Kapetana Amerike pravi negativca

Sa početkom Drugog svetskog rata, propaganda u Americi trudila se da održi moral stanovništva i vojnika na visokom nivou, na sve načine. S tim u vezi, na polju stripova, osmišljen je junak Stiv Rodžers, pod pseudonimom Kapetan Amerika, slabašni i bolešljivi mladić kome je ubrizgan specijalni serum, napravivši tako od njega savršenog vojnika, nadljudskih sposobnosti, koji ne stari.

Javnost je bila oduševljena i svi su zavoleli Stiva Rodžersa. Postao je neka vrsta nacionalnog heroja, pogotovo nakon što je u jednom izdanju stripa, Kapetan Amerika udario Hitlera. Bilo je to devet meseci pre nego što se Amerika uključila u Drugi svetski rat.

Međutim, vremena se menjaju, a danas, po svemu sudeći, više ništa nije sveto. Industrijom zabave vlada novac, a novac želi da se uvećava. Da bi se uvećavao, publiku treba nanovo dovoditi u bioskope, a da bi se to činilo, ona mora biti zainteresovana. Kako je zainteresovati u velikoj ponudi raznoraznih tema, koje su varijacija jedna na drugu? Jednostavno – šokirati publiku. Ovim potezom Marvel je "ošamario u lice" sve poštovaoce lika i dela kapetana Amerike.

U studiju Mavel, osmislili su novi način da dovedu ljude u bioskope, tako što će potpuno preokrenuti priču o prvom Avendžeru. Od heroja su napravili negativca, postavivši novog Stiva Rodžersa u stripu "Captain America: Steve Rogers No. 1", kao tajnog agenta Hidre, organizacije koja se borila na strani nacista u ratu i nastavila da živi i deluje i posle.

Da se ovo sve dešava, teško je poverovao i glumac koji je otelotvorio Kapetana Ameriku na velikom platnu 2011. godine u filmu "Captain America: The First Avenger", glumio ga sve do danas i više puta izjavio kako bi ga igrao do kraja života, kada bi to bilo moguće.

Kris Evans je, nakon nekoliko sati, stigao da kratko prokomentariše ovu vest, očigledno zatečen svime što se dešava.

Naravno, ovo otvara mogućnost Marvel-u da pravi nove filmove sa dotičnim junakom, pogotovo nakon onakvog kraja aktuelnog ostvarenja "Captain America: Civil War", koje nećemo otkriti.

Kako će se stvari odvijati dalje ostaje da se vidi. Da li će filmovi pratiti stripove, vreme će pokazati. Jedno je sigurno. Marvel je sigurno izgubio dobar deo starih poklonika.

  • Milutin

    30.05.2016 10:33
    Ja odavno govorim...
    Ja odavno govorim da je Kapetan Amerika vremenom postao više negativan nego pozitivan lik. Najzad su ukapirali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.