"Dan Bastilje" povučen iz francuskih bioskopa

Akcioni film "Dan Bastilje" (Bastille Day) u kojem glumi Idris Elba, povučen je iz francuskih bioskopa posle napada kamionom u kojem su u Nicu ubijena 84 čoveka, a povređeno je više od 200.

Radnja tog filma, u kojem glumi i zvezda "Igre prestola" (Game of Thrones) Ričard Maden, vodi se oko nastojanja da se spreči plan terorista da bombarduju Pariz.

Portparol "Studija Kanal" Antoan Bane-Rive rekao je danas da je "film povučen iz bioskopa iz poštovanja prema žrtvama i njihovim porodicama".

On je rekao da je film prikazivan u 230 bioskopa širom Francuske. U bioskope je stigao u sredu, dan pre no što je kamion na rivi Nice pokosio gradjane i turiste koji su došli da gledaju vatromet za državni praznik Francuske, Dan Bastilje.

  • Luj XXXXX

    17.07.2016 17:29
    Bastilja je zatvor
    Bastilja je zatvor a u zatvoru zive robijasi. Iz Bastilje su pusteni robijasi i tako je pocela Francuska revolucija begom iz zatvora. Kazu da je kamiondzija bio takodje robijas koje li koincidencije? Mozda je ovo poruka narodu da pazljivije bira sudije koji nevine ljude trpaju u zatvor a kriminalce postavljaju na upravljacke pozicije u drustvu. Jesu li Francuski revolucionari poubijali sudije koje su ih osudile ili su se izvukli jer je Francuska revolucija kako istorija belezi propala?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.