Niko neće da glumi četnike u filmu o Anti Gotovini

Produkcija igranog filma i televizijske serije "General" o hrvatskom generalu Anti Gotovini navodno ima problem s pronalaženjem statista koji bi glumili četnike, pa je jedan od ratnih veterana pozvao saborce da se jave na audiciju i prihvate uloge, pišu lokalni mediji.
Uoči audicije za veći broj statista s područja Knina i okoline koje traži produkcija filma, predsednik jednog od udruženje branitelja iz Šibenika, Miljenko Poljičak pozvao je saborce da se jave na audiciju i ako treba glume četnike.
 
"Ne smatram nikakvim problemom da neko glumi četnika jer su i negativci deo filma, a ponekad upravo oni osvajaju najprestižnije nagrade. Zato poručujem svim svojim saborcima da se jave na audiciju, uzmu honorar i dobro se zabave sa zasigurno vrhunskom filmskom ekipom (režisera) Antuna Vrdoljaka", rekao je Poljičak upitan o pisanju pojedinih medija da u filmu o Gotovini niko ne želi da glumi četnike, prenosi portal Šibenik.in.
 
Audicija za statiste u filmu biće održana danas i sutra a traže se muškarci od 20 do 50 godina koji će glumiti vojnike i medicinsko osoblje, kao i muškarci i žene za uloge meštana Knina.
 
Prve scene filma o Gotovini snimljene su u ponedeljak u Svetom Roku, naselju pored Lovinca u Lici. Film i televizijska serija u režiji Antuna Vrdoljaka prikazivaće životni put Ante Gotovine. Uloga glavnog junaka pripala je Vrdoljakovom zetu, hrvatskom glumcu Goranu Višnjiću koji se proslavio ulogom u američkoj seriji "ER". U glumačkoj ekipi su i Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Mustafa Nadarević, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić.
 
Film i serija za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) biće snimani na različitim mestima, među ostalim u Kninu, Zadru, Obrovcu, Splitu, Erdutu, Zagrebu, Livnu, kao i na lokacijama u Francuskoj.
 
Projekat je nastao prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjizi Nenada Ivankovića "Ratnik, pustolov i general". 
 
HRT je za televizijsku seriju ugovorio za 9,6 miliona kuna, a početak prikazivanja predviđen je u 2018.
 
Penzionisani hrvatski general Ante Gotovina u Hagu je 2011. bio prvostepeno osuđen na 24 godine zatvora ratnih zločina protiv srpskih civila tokom i posle akcije Oluja 1995, ali je pravosnažnom presudom godinu kasnije oslobođen krivice. Gotovinu je Haški tribunal optužio 2001, u bekstvu je bio do decembra 2005, kada je uhapšen u Španiji i doveden u pritvor Tribunala u Sheveningenu. U haškom pritvoru je bio nešto manje od sedam godina, do objavljivanja pravosnažne presude.
  • X

    25.02.2017 13:18
    X
    Kakva ironija i sprdnja sa Srbima iz Hrvatske! Bitno je da se za uloge ustasa javilo sijaset glumaca i statista. Fuj!
  • Vojvosadjan

    25.02.2017 12:14
    Tomislav place za ovom ulogom!
  • Avgustin

    24.02.2017 16:01
    lazu
    Ako je dobar honorar glumice svako. Evo Bugari govore skoro srpski pa Slovenci, Makedonci itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.