"Oblik vode" vodi sa 12 nominacija za BAFTA nagrade

Film "Oblik vode" Giljerma del Tora vodi po broju nominacija za nagrade Britanske akademije za film (BAFTA).
Fantastična drama Giljerma del Tora, koji je pre dva dana dobio Zlatnog globusa za režiju, ima 12 nominacija.
 
Slede drama "Najmračniji sat" Džoa Rajta i crna komedija "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju" Martina Mekdone sa po devet nominacija, dok "Blejd Raner 2049" Denisa Viljenueva i "Dunkirk" Kristofera Nolana imaju po osam.
 
Seli Hokins ("Oblik vode") i Frensis MekDormand ("Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju") su nominovane za najbolju glavnu žensku ulogu, a za priznanje za najbolju mušku ulogu pretenduju Danijel Dej-Luis i Geri Oldman.
 
"Oblik vode" je nominovan u kategorijama za najbolji film, za direktora fotografije, dizajn kostima i vizuelne efekte, dok je Del Toro nominovan za režiju i originalni scenario.
 
Kristofer Plamer je nominovan za najbolju sporednu ulogu za portret naftnog tajkuna Džona Pola Getija u filmu "Sav novac sveta" Ridlija Skota. Plamer je preuzeo ulogu nakon što je Skot odlučio da iz filma izbaci sve scene Kevina Spejsija zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.
 
Za najbolji britanski film nominovani su filmovi "Staljinova smrt" ("The Death of Stalin"), "Lejdi Makbet" ("Lady Macbeth"), "Božja zemlja" ("God's Own Country") i "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju".
 
"Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju" je trijumfovao na dodeli "Zlatnih globusa" sa četiri nagrade.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.