Ukrajina pobednik Evrovizije, Srbija 18.

Ovogodišnji pobednici Evrovizije su predstavnici Ukrajine, koji su osvojili 534 glasa.

Zbog novog sistema glasanja, pobednik je bio krajnje neizvestan sve do poslednjeg trenutka, a Australija je sve vreme vodila.

Ukrajina je drugi put pobednica takmičenja za pesmu Evrope. Prvi put je prvo mesto osvojila 2004. godine, kada je Ruslana pevala "Wild Dance". Od 2003. Od kada učestvuje, stalno je bila u finalu, osim prošle godine kada nije učestvovala.

Srbija je dobila prvih osam poena dobila od Bosne, sedam od Makedonije a Bugarska je takođe Srbiji dala pet poena. Slovenija je Srbiji dala pet poena, a Crna Gora šest. Osim toga, Ujedinjeno Kraljevstvo i Hravatska dali su Srbiji dva poena. Za sada, poredak na tabeli je takav da Australija ubedljivo vodi. Sa druge strane, Srbija je maksimalni broj poena dala Ukrajini. Srbija je dobila 80 poena od publike.

Srbija je ukupno, s glasovima publike osvojila 115 poena, odnosno 18. mesto mesto.

  • Deks

    16.05.2016 01:22
    Ukrajinska pesma je potpuno zasluzeno pobedila jer je iskrena i autenticna, za razliku od vecine ostalih pesama koje su mozda komponovane u skupim studijima ali su bez duse. Jamala je izuzetna umetnica i emotivno je i iskreno iznela pesmu sto je Evropa osetila. Cestitke nasem ziriju zbog profesionalno donete odluke.
  • Rusofil_IQ0

    15.05.2016 20:01
    Ja se slazem da je namestanja bilo ali ne od strane organizatora!!!
    Jednostavno Ruska pesma iako odlicno izvedena je dno dna!, ukrajinska je nesto bolja ali nikako da bi pobedila!

    Ukraici i Rusi posto vode medijski rat, jednostavno su platili TONU para po svim zemljama sveta da se glasa za njih sms-om a mozda su i negde lobirali/platili kesom! kao kod nas gde je ukraina dobila 12 poena!!

    Tako da Eurosong nije korumpiran vec neke pilicarska clanice kao ovaj put rusija i ukraina!
    Pravi pobednig bez diaspore i muljanja je definitivno Australija!
  • Pobeda

    15.05.2016 14:04
    Juce u Stokholmu, sutra u Lug
    ansku, Donjecku i Sevastopolju. Hulje se uvek prepoznaju bez da budu pomenute, a onda se ljute. Bravo za Ukrajinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika