Dilan u petak izdaje 37. album

Legendarni američki muzičar Bob Dilan, koji 24. maja puni 75 godina, u petak će izdati 37. studijski album "Fallen Angels" na kojem je obradio čuvenu pesmu Frenka Sinatre "Young At Heart" iz 1954. godine.
Na novom albumu se nalaze i obrade "Skylard" Binga Krozbija i Ele Ficdžerald kao i "Polka Dots and Moonbeams" Djanga Rajnharta. Dilan, kome je pravo ime Robert Alen Zimerman, kultna je ličnosti generacije 60-ih godina i jedan od najvećih kantautora 20. veka.
 
Mnoge njegove pesme obradio je veliki broj izvodjača. Često je kroz pesmu izražavao bunt protiv politike i društvenih dogmi.
 
Njegove najpoznatije pesme su "The Times They are Changing", "Blowing in the Wind", "Like a Rolling Stone" i "All Along the Watchtower".
 
Dilan svira gitaru, usnu harmoniku i klavir.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika