Mađarski umetnik tužio repera Kanjea Vesta

Jedan mađarski umetnik zatražio je 2,5 miliona dolara obeštećenja od američkog rep muzičara Kanjea Vesta koje je optužio da je koristio delove njegove muzike bez prethodne dozvole.

Umetnik Gabor Preser, koji se u Mađarskoj smatra "živom legendom", izjavio je da je Vest koristio njegove melodije za pesmu "New Slaves" na albumu "Yeezus" iz 2013. godine.

Preser je rekao da je Vest ukrao delove albuma iz 1969. benda "Omega" u kojem je mađarski muzičar svira klavijature.

  • Kaćunčica

    28.05.2016 03:08
    To je poznata pesma o "devojci biserne kose". Kada sam čula da je i to ukrao, jako sam bila besna, jer nije svejedno kako ti neko obradi pesmu. Ovu je on uzeo bez pitanja i "zagadio" svojom interpretacijom. Ne verujem da bi mu ikada to Omega dozvolila čak i da im je tražio dozvolu i nudio novac. I treba da ga tuže, želim im puno sreće. Malo novca su tražili za onakvo skrnavljenje lepe pesme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika