Noel Galager u avgustu u Zagrebu

Noel Galager, bivši frontmen Oasisa, nastupiće sa svojim sastavom "High Flying Birds" na zagrebačkom stadionu "Šalata" u utorak, 16. avgusta.

Biće to njegov premijerni, ali i ekskluzivni koncert u celom regionu.

Galager se bendu Oasis pridružio 1991. na nagovor brata Liama i sa njima bio narednih 18 godina. Za to vreme Oasis su postali ubedljivo najveći britanski bend, prodali više od 77 miliona ploča, osvojili 6 Brit, 15 NME i 9 Q nagrada. Njihova dva albuma "Definitely Maybe" i "(What’s The Story) Morning Glory" su slušaoci BBC-a svrstali na prva dva mesta top 50 najvećih engleskih albuma svih vremena, a uvršteni su i u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji britanski bend od 1995. do 2005. godine.

Posle raspada Oasisa 2009. godine Noel se posvetio solo projektima, a bend "High Flying Bird" je formirao tek 2011. Debi album, nazvan po bendu, objavljen je iste godine, dok je naredni iz 2015. godine došao na prvo mesto britanske top liste albuma i oborio tadašnji rekord prodaje u prvoj nedelji.

Nastup na stadionu Šalata 16. avgusta biće njegov prvi dolazak u region u dosadašnjoj karijeri. I dok je potencijalno ponovno okupljanje Oasisa malo verovatno, zagrebački otvoreni koncertni prostor svedočiće izvođenju monumentalnih rok hitova poslednje decenije u izvođenju samog autora.

Ulaznice u pretprodaji koštaju 190 kuna (oko 25 evra), dok će na dan koncerta biti 220. Mogu se kupiti i internetom na adresi www.eventim.hr.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika