VIDEO: Ed Širanu tužba zbog krađe pesme

Britanskom pevaču Ed Širanu preti tužba od 20 miliona dolara zbog, navodne, krađe pesme.
Širanova pesma “Photograph“ zvuči potpuno isto kao i pesma pobednika britanskog X-faktora Met Kardela.
 
Kompozitori numere “Amazing“ koja je pisana za Kardela, Martin Harington i Tomas Leonard podneli su tužbu protiv Širana i izdavačke kuće “Asylum“ i “Atlantic“ (Ogranci Warner Music Group) koji su promovisali pesmu, zato što Širanova numera je ista kao njihova.
 
“Sličnost je više nego očigledna, kada se uporedi notni zapis stvari su više nego jasne. To je za nas više nego dovoljno da podignemo tužbu“, kazali su kompozitori, prenosi “Holivud reporter“.
 
Kompozitori žele nadokandu štete, kao i da dobiju novac od emitovanja i prodaje singla “Photograph“.
 
Pesma Ed Širana “Photograph“ za koju ga optužuju da je plagijat je prodata u preko 2 miliona primeraka u toku 2015. godine. Pesma je prošle godine zauzela 15. mesto na britanskoj top listi, 10. na Bilbordovoj u Americi, 9. u Australiji, a širom sveta je bila u top 10. Poslušajte obe pesme.  

  • Bora

    16.06.2016 09:00
    Ed Širan
    Eda Širana
    Edu Širanu
    Eda Širana
    Ede Širane!
    Edom Širanom
    Edu Širanu
  • Neven Nedohvatic

    12.06.2016 01:17
    Nidje veze. Ovaj potonji zvuci ka da su ga ustrojili odmah po rodjenju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika