Proverite koja je pesma obeležila godinu kada ste rođeni

Jedna od najpoznatijih muzičkih lista Bilbord objavila je spisak najslušanijih pesama u poslednjih 60 godina, te možete pogledati koja je pesma bila popularna u trenutku kada ste rođeni.
Takođe, lista je dobar prikaz promene ukusa slušalaca, pa se tako možete videti da su nakon 2010. godine u samom vrhu Adel i Tejlor Svift, dok su pedesetih i šezdesetih godina ljudi najviše uživali u muzici iz brodvejskih predstava. Osamdesete su donele hitove Džeksona, Vitni Hjuston i Bon Džovi, a kraj 20. i početak 21. veka obeležili su "boj bendovi" i reperi poput Eminema i Fifti Senta.
 
Ipak, veliki broj pesama koji je završio na vrhu Bilbordove liste u nekoj godini, danas je zaboravljen, pa se retko ko seća Bobija Brauna i pesme "My Prerogative", a još manje hitova iz pedesetih i šezdesetih poput "The Rain in Spain", "Peter Gunn", "Hello Dolly" ili "A Taste of Honey". Sa druge strane tu su i večne "evergreen" pesme poput "Purple Haze" Hendriksa, "Stayin' Alive" Bi Džiza, Pink Flojdovog "Another Brick in the Wall" ili "Billie Jean" i "Beat it" od Majkla Džeksona.
 
Kompletnu listu sa najslušanijim singlovima, izvođačima i godinama izdanja pesama možete pogledati OVDE.
  • Aleksandar

    28.06.2016 17:09
    Rodio sam se rako davno, da sumnjam da je tada bilo struje.
  • Razočarani

    28.06.2016 14:45
    Izem ti listu!
    A ja koji sam rođen 1955. godine, sad pojma nemam koja je muzika, osim moje dernjave kao sveže rođenog, obeležila tu godinu.Nepravda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika