Muzičari se žale Evropskoj komisiji zbog Jutjuba

Više od 1.000 muzičara, među kojima su i grupe Koldplej, Aba i pevač Sting, pisalo je Evropskoj komisiji kako bi se žalili da im Jutjub i slične stranice otimaju prihode, jer je njihova muzika svima dostupna potpuno besplatno.
U pismu muzičari su tražili od predsednika Žan Kloda Junkera da odmah preduzme nešto i da stvori "poštene uslove za umetnike i vlasnike prava". Kako navode muzičari, stranice poput Jutjubu ugrožavaju budućnost muzičke industrije.
 
U Evropskoj komisiju su istakli da već pokušavaju da pronađu način za mnogo pošteniju raspodelu zaštićenih radova na internetu, a očekuje se da će u narednim mesecima biti izneti konkretni predlozi.
  • Peđa

    23.07.2016 10:15
    Kao što su se nekad ,,šerovale'' kasete, pa je više ljudi slušalo i presnimavalo i niko se nije bunio, napretkom tehnologije (internet) kanali za ,,šerovanje'' su napredovali pa su pesme, filmovi i sl. dostupni svima. Nije stvar u tome da se ograniči net, nego da se prilagodiš duhu vremena. Btw vidim da se žale samo stariji, i svi su milioneri.
  • Peraa

    20.07.2016 14:14
    Neka traže svoj deo od Gugla.
  • prof.

    03.07.2016 13:54
    @V
    Kad je muka gde si djuka
    Stekli su popularnost na konto tog istog YT, da nije toga pitanje je sta bi celi svet cuo i koliko bi bili poznati uopste.

    Zasto pisete nesto sto ne znate ? Sting i ABBA postali su poznati davno pre pojave Youtube-a . Grupa ABBA je osnovana 1972 godine a postali su svetski poznati pobedom na Pesmi Evrovizije 1974 godine sa pesmom Vaterlo . Sting je karijeru poceo u mega bendu The Police (1977-1984) da bi potom nastavio kao solo izvodjac .
    YouTube je osnovan 2005 godine : https://en.m.wikipedia.org/wiki/YouTube

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika