Bend "Grin dej" dobitnik MTV nagrade za globalnu ikonu

Američki pank-rok sastav "Grin dej" ovogodišnji je dobitnik MTV nagrade za globalnu ikonu, koja će im biti uručena na predstojećoj dodeli evropskih MTV nagrada u Roterdamu, 6. novembra.

Sastav se može pohvaliti karijerom dužom od dve decenije, tri osvojene evropske MTV nagrade za najbolji rok bend i ulaskom u cenjenu Rokenrol kuću slavnih. Poslednji studijski materijal Bang Bang, 12. po redu, izdali su u oktobru.

Za MTV evropske muzičke nagrade taj rok trio je ove godine nominovan u dve kategorije: za najbolji nastup uživo i najbolje rok izvođače. "Grin dej je bez sumnje jedan od najuticajnijih rok bendova na svetu. Tokom više od dve decenije stvarali su nove generacije obožavalaca na svim krajevima planete, zahvaljujući strastvenim tekstovima i sirovom, moćnom zvuku", istakao je Brus Gilmer, izvršni producent "2016 MTV EMA".

Raniji dobitnici MTV nagrade za globalnu ikonu (MTV Global Icon) su "Djuran djuran" (2015), Ozi Ozborn (2014), Eminem (2013), Vitni Hjuston (2012), "Kvin" (2011) i "Bon Džovi" (2010).

Voditeljka dodele MTV nagrada je pop pevačica Bibi Reksa, koja će i nastupiti. a među ostalim izvođačima su i "Kings of Leon", Bruno Mars, "OneRepublic", Martin Gariks, Šon Mendez, DNCE, Lukas Grejem, Zara Larson i Afrodžek.

MTV nagrade dobitnicima će uručiti prezenteri među kojima su glumice Nina Dobrev i Depika Padukone, supermodel Džordan Dan, kanadska aktivistkinja i model Vini Harlou, reper i glumac Džejden Smit, reper Dži-Izi, hip-hop zvezda Tini Tempa i glumac Idris Elba. 

Nominovini za najboljeg izvođača u regionu su "S.A.R.S", "Elemental", "Sidarta", "Luce" i Toni Zen. Glasanje za sve kategorije evropskih MTV nagrada traje do subote, 5. novembra, u ponoć. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika