"Urbana usamljenost" - novi album novosadskog sastava Monohrom sutra premijerno u Domu b-612

Novosadski bend Monohrom objavio je novi album nazvan "Urbana usamljenost".

Materijal je sniman tokom 2020. godine u Vrbasu, u studiju Roberta Telčera. U pitanju je drugi studijski album benda koji nam donosi 12 pesama u stilu grupa Oasis, The Stone Roses i The Jam. 

Kako za 021.rs kaže frontmen sastava Oskar Marko, samo snimanje albuma je trajalo dosta dugo

"Tek što smo ušli u studio krenulo je vanredno stanje i poremetilo nam planove, pretpostavljam kao i preostalim milijardama ljudi na planeti. Mislim da se i na snimcima oseti globalna introvertnost i ta neka čudna atmosfera koja je vladala tokom karantina. Pa ipak, na kraju smo dobili materijal sa kojim smo prezadovoljni. Možda nam je baš ta odsečenost od sveta omogućila da na miru eksperimentišemo sa instrumentima i dobijemo old-school gitarski zvuk koji smo tražili", poručuje Oskar Marko.
 
Autor spota za pesmu "Urbana usamljenost" je dugogodišnji saradnik benda Igor Zečević, a kadrovi su snimani u kultnoj diskoteci "Queen" u Hotelu Novi Sad. 
 
 
Grupa Monohrom je imala personalne promene, pa su umesto Stefana Pajevića i Marka Crvenkovića, za gitarom i basom Robert Forai (De Limanos) i Nemanja Crnojević (Tu ima zvuka, Čupavci), dok je za bubnjevima standardno sjajni Nenad Šunjka. 
 
Planovi benda su da u narednom periodu održi nekoliko koncerata i time nadoknadi skoro dve godine bez javnih nastupa. 
 
Promocija albuma je zakazana za 10. decembar u Domu b-612, a gost na koncertu je Prljava frekvencija, mlade nade gradskog rokenrola. Kapije se otvaraju u 20.30, ulaznice koštaju 300 dinara, a ulazak je moguć isključivo uz kovid propusnicu.
  • Bilo

    09.12.2021 22:25
    Malo
  • Bela

    06.12.2021 18:52
    Odlicni su
    Razbijaju, nema sta !
    Samo stvar malo podseca na Atheist Rep-Wartburg Karavan.
    Nije vazno, dobri su i puni sveze Energije !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika