VIDEO: Konstrakta oduševila publiku u finalu Evrovizije, pogledajte njen nastup

Predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta pesmom "In corpore sano" nastupila je pretposlednja, odnosno 24. po redu u finalu Evrovizije u Torinu.
Publika ju je pozdravila gromoglasnim aplauzom i ovacijama, a zajedno sa njom je tapšala uz "umetnica mora biti zdrava", kao i u polufinalnoj večeri.
 
 
Između nastupa izvođača, voditelj 66. "Evrovizije", čuveni muzičar Mika, rekao je da obožava Konstraktu i da mu je Srbija favorit.
 
Nastup Ane Đurić Konstrakte u drugom polufinalu na Jutjubu zabeležio je više od tri miliona pregleda za manje od dva dana.
 
Iz oba polufinala u večerašnje finale plasiralo se po deset predstavnika, a takmičari iz "Velike petorke" - Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Španije i Italije, koja je i domaćin, prema pravilima direktno idu u finale.
 
Osim predstavnice Srbije, u finalu "Pesme Evrovizije" nastupili su takmičari iz Češke, Rumunije, Portugala, Finske, Francsuke, Švajcarske, Norveške, Jermenije, Italije, Španije, Holandije, Ukrajine, Nemačke, Litvanije, Azerbejdžana, Belgije, Grčke, Islanda, Moldavije, Švedske, Australije, Velike Britanije, Poljske i Estonije.
 
 
Finale Evrovizije je počelo svečanom ceremonijom u 21 čas. Finalisti "Evrosonga" izašli su na scenu u Torinu u tradicionalnoj paradi zastava. U revijalnom delu nastupili su prošlogodišnji pobednici Italije - grupa Moneskin. Međutim, nisu izveli pobedničku pesmu, već predstavili novu.
 
Posle 23 časa, počelo je glasanje. Iz Srbije ne može da se glasa za našu predstavnicu, ali je to moguće iz inostranstva, iz 39 zemalja koje su takođe deo ovogodišnjeg takmičenja.
 
Kako se glasa?
 
Pobednika će odabrati članovi žirija i gledaoci iz svih 40 zemalja koje učestvuju na ovogodišnjem "Evrosongu", uključujući i one zemlje koje nisu uspele da se plasiraju u finale.
 
Članovi žirija su glasali tokom sinoćne generalne probe, a gledaoci će večeras, nakon što sve pesme budu predstavljene, imati priliku da pošalju svoje glasove.
 
Ni gledaoci ni članovi žirija nemaju pravo da glasaju za svoje predstavnike. Iz Srbije se glasa tako što se redni broj pesme pošalje na broj 1557. 
  • Boi

    15.05.2022 09:37
    Veliki uspeh je sto je Konstrakta pobedila u Srbiji upste, u ovoj seljani.
  • Bravo

    15.05.2022 08:34
    Za Konstraktu
    Jos kada se ogrnula srpskom zastavom! Nasa Srpkinja! Beogradsko buntovno dete - stasavalo na svim nasim talasanjima! Zasto nije podigla i tri prsta! A opet, mozda bi jos i to bio prevelik zalogaj i preterano guranje u oci neprijateljima srpskog sveta!
  • Eon

    15.05.2022 07:35
    Uslov za pobedu-rat
    Ukrajna (kako mnogi Srbi nazivaju Ukrajinu) je pobedila. Da su nas Rusi napali, mi bi trijumfovali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".