Preminuo legendarni muzičar Princ

Legendarni muzičar Princ Rodžer Nelson preminuo je danas u 58. godini

Predstavnica za štampu legendarnog muzičara Ivet Noel-Šur, potvrdila je da je Princ pronađen mrtav u svom domu u blizini rodnog Mineapolisa.

Princ je pre šest dana iznenada završio u bolnici. Njegov portparol tada je rekao da je muzičar oboleo od gripa, zbog kog je morao da potraži hitnu lekarsku pomoć. Otkazao je dva nastupa u Atalanti zbog bolesti.

Princ je važio za jednog od najinventivnijih muzičara, na čije su stvaralaštvo uticali Džejms Braun, Bitlsi, Džimi Hendriks i mnogi drugi.


Njegove hitove teško je nabrojati, ali se izdvajaju "Little Red Corvette," ''Let's Go Crazy" i "When Doves Cry."

Princ je rođen kao Prins Rodžer Nelson 7. juna 1958. Nastupao je pod imenom Prins, ali je tokom karijere promenio više imena. Od 1993. do 2000. se predstavljao pod simbolom koji nema izgovor. U tom periodu je obično nazivan kao "Izvođač nekada poznat kao Prins".

Princ je bio tekstopisac i muzičar koji je izdao više stotina pesama. Vlasnik je sedam Gremi nagrada, Zlatnog globusa i jednog Oskara. Uvršten je u Rokenrol kući slavnih 2004. godine.

Magazin "Roling stoun" ga je postavio na 27. mesto svoje liste "100 najvećih izvođača svih vremena". Prodao je preko 100 miliona ploča i diskova širom sveta.

Prinsova muzička paleta pokriva mnoge muzičke žanrove poput ritam i bluza, fanka, roka, folka, džeza i hip hopa.

Autor: 021.rs

  • Denis

    22.04.2016 01:22
    Tužan dan za muziku, otišla je još jedna legenda 80-ih i zlatnog doba MTV-a. Jedna od najdražih pesama mi je njegova pesma "Manic Monday" koju je komponovao za grupu The Bangles.
  • Humpty Dumpty

    21.04.2016 21:28
    R.I.P
    The Doves are crying
  • Nebojša

    21.04.2016 20:57
    Crni niz se nastavlja.
    Ovim tempom ostaćemo bez svih iole dobrih muzičara do kraja godine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.