FOTO: Zgrade u purpurnoj boji u čast Princa

Zgrade, naslovne strane novinskih listova i vebsajtovi širom SAD i šire osvanuli su jutros u purpurnoj boji, u čast preminule američke pop zvezde Princa, poznatog po hitu "Purpurna kiša" (Purple rain).
U njegovom rodnom Mineapolisu bejzbol tim "Minesota Tvins" osvetlio je stadio purpurnim svetlima, a u toj boji je danas i most u centru grada. Neke poznate zgrade u Njujorku i Nju Orleansu su, takođe, dobile novi, purpurni izgled, a njegovi fanovi su pozdravili i to što su se Nijagarani vodopadi našli pod svetlom u istoj nijansi, mada povodom obeležavanja 90. rođendana kraljice Elizabete.
 
I MTV-ev logo na internetu je promenio boju u purpurnu, a u Britaniji je na naslovnici lista "San" objavljena Princova fotografija sa purpurnom pozadinom i naslovom: "Došao je kraj purpurnoj kraljevini".
 
Stotine ljudi okupilo se rano jutros u centru Mineapolisa i, u jednom trenutku, svi su zapevali hit iz 1984. "Purpurna kiša".
 
U čast preminulog pevača održana su i bdenja ispred njegove kuće, kao i u Los Anđelesu i Bruklinu, gde je njegov prijatelj, filmski režiser Spajk Li, neplanirano organizovao uličnu žurku.
 
 
Autor: Tanjug
  • Andrija Šrek

    23.04.2016 14:31
    @R2D2
    Amer je opširno objasnio.
    A "purple rain" označava, koliko znam (a mislim da je u konkretnoj pesmi upravo ta referenca) i post-koitalni znoj.
  • Amer

    23.04.2016 00:42
    "Purple Rain" je kao pojam nastao negde na prelazu 60's-70's u USA, i oznacava nemirno stanje duha i potrebu za konstantnim kretanjem tj putovanjima u susret nepoznatim i novim uzbudjenjima, prema nekoj boljoj buducnosti ili "obecanoj" zemlji. Takodje iz psiholoskog aspekta oznacava nespremnost za souocavanje sa realnoscu i resavanje problema, ali pre svega strah od emotivnog vezivanja i zaljubljivanja. Cesto se i danas koristi fraza "I've been hit by purple rain" kao izgovor ili opravdanje za neuzvracenu ljubav ili osecaje, za neodgovorno ponasanje i beg iz/od konkretne situacije.
  • R2D2

    22.04.2016 20:23
    @Andrija Srek
    Prosvetli nas i objasni sta znaci "u zargonu" Purple Rain.
    Hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.