Semjuel L. Džekson će dobiti BAFTA nagradu

Na zvaničnoj stranici BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) organizacije, objavljeno je da će tokom ovogodišnje BAFTA Los Angeles dodele nagrada, glumac Semjuel L. Džekson biti počastvovan ovim priznanjem.

Naime, on će dobiti nagradu Albert R. Brokoli za doprinos svetskoj industriji zabave.

Ceremonija će se održati 28. oktobra u Beverli Hilton Hotelu, a već drugu godinu za redom vodiće je komičar Džek Vajthol.

Kako je na sajtu navedeno, ova nagrada se dodeljuje pojedincima sa talentovanim, inovativnim pristupom i istinskom globalnom pojavom, koja je imala dubok, trajan uticaj na svetsku industriju zabave. Njihova maestralna dostignuća i dalje zasenjuju, zabavljaju i inspirišu publiku širom sveta.

Prethodne, 2015. godine, dobitnik ove nagrade je bio Harison Ford.

Semjuel L. Džekson je glumio u preko 100 filmova, pri čemu se može izdvojiti nekoliko filmova snimljenih u saradnji sa Kventinom Tarantinom. Upravo jedan u nizu takvih filmova imao je premijeru krajem prošle godine, "The Hateful Eight", a za par dana, tačnije 1. jula, najavljena je premijera filma "Legend of Tarzan", u režiji Dejvida Jejtsa, uz listu od već tri filma čije je snimanje u toku i jednim koji je ušao u fazu post-produkcije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.