Stan i studio Rolingstounsa deo izložbe

Kada je Mik Džeger smišljao ideje o izložbi koja bi obuhvatila pet decenija dugu karijeru Rolingstounsa želeo je ponovo da stvori raspoloženje koje je vladalo u početnim danima benda.
Zato je tražio da se načini imitacija prvog londonskog stana koji je on delio s drugim članovima grupe 1962. godine, sa sve prljavim sudovima, pivskim flašama i bluz pločama razbacanim po podu.
 
"To je zapravo najčudnija stvar... zgrada je još tu... nije srušena i nalazi se iza ćoška, nedaleko od mesta gde ja sada živim", rekao je Džeger i dodao da ona i sada miriše na ono vreme. Čarli Vots je naveo da je početkom šezdesetih bilo mnogo takvih mesta, u kakvima ljudi sada ne bi baš voleli da žive.
 
Stounsi su napravili repliku svog studija za snimanje sa originalnim instrumentima za izložbu "Egzibicionizam - Rolingstounsi" koja je otvorena u Njujorku, a prvi put je predstavljena u Londonu ranije ove godine. Na izložbi se nalaze i njihovi šareni kostimi sa turneja, Džegerova sveska sa pesmama, Kit Ričardsov dnevnik iz 1963. godine, Votsov dečji doboš i razne fotografije od postera do naslovnih strana časopisa.
 
"Ništa od toga me nije posebno raznežilo, nešto od toga me je nasmejalo", rekao je Džeger govoreći o tim uspomenama iz njihove karijere. Izložba će biti otvorena u Njujorku do 12. marta 2017. Neki od eksponata su radovi Endija Vorhola, Aleksandra Mekvina i Džona Paskea koji je napravio njihov poznati logo sa jezikom.
 
"To je kao da se sudaraš sa sećanjima gde god ti padne pogled. Pođeš iza ćoška i pomisliš 'a tu sam to ostavio', bilo da je reč o gitari ili komadu odeće, sve te na nešto podseća" rekao je Ričards.
 
Upitan šta su mu budući ciljevi za bend Vots je rekao: "Ostati živ je ja mislim najveći cilj u ovom trenutku ili ustati ujutru".
 
Stounsi objavljuju novi album "Blue & Lonesome" 2. decembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.